მდოგვის ზეთი კარდიოლოგების ყურადღების ქვეშ მოექცა

რომელიც ცნობილია მონოუჯერი ცხიმოვანი მჟავების მაღალი შემცველობით.
სპეციალისტებს მიაჩინათ, რომ რაციონში მდოგვის ზეთის დამატება შეამცირებს სხეულში ანთების დონესა და იშემიური დაავადების განვითარების რისკს.
მდოგვის ზეთი შეიცავს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებსა და ალფა-ლინოლენის მჟავას.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ისინი, გარდა ანთებისა, ამცირებენ ჟანგვით სტრესს.
ალფა-ლინოლენის მჟავა ამცირებს თრომბოციტების ადჰეზიისა და აგრეგაციის მაჩვენებელს, რითაც მცირდება გულის შეტევის განვითარების რისკი. ამგვარი შემადგენლობა სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისათვის.
ამას გარდა, მდოგვის ზეთი შეიცავს ძლიერ ანთების საწინააღმდეგო თვისების მქონე ნივთიერებას ალილიზოთიოციანატს.
დამტკიცებულია, რომ ეს ნაერთი ამცირებს კუჭ-ნაწლავის ტაქტში მიმდინარე ანთებას.
მნიშვნელოვანია, რომ მდოგვის ზეთის რეგულარული მოხმარება არ იწვევს წონის მკვეთრ მატებას.
ის ამცირებს ვისცერალური ცხიმის დაგროვებას, აუმჯობესებს გლუკოზისა და ლიპიდების მეტაბოლიზმს. იზრდება "კარგი ქოლესტერინის" დონე, ხოლო "ცუდი ქოლესტერინის" დონე ქვეითდება.