პროდუქტები, რომლებიც ჰიპოგლიკემიისთვის არის სასარგებლო და დიეტა, რომელიც დაგეხმარებათ შაქრის დონის დარეგულირებაში

ჭეშმარიტ ჰიპოგლიკემიად მიიჩნევა სისხლში შაქრის 2,5-2,8 მმოლ/ლ-მდე (მამაკაცებში) ან 1,9-2,2 მმოლ/ლ-მდე (ქალებში) დაწევა.
სურსათი, რომელიც არ იწვევს ჰიპოგლიკემიის პროვოცირებას
1. ხორცი (ცხვარი, ხბო), ზღვის თევზი, კვერცხი, ყველი, მცენარეული (ზეითუნის, სიმინდის) ზეთი, ნატურალური ნაღები
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
2. უხეშად დაფქული ხორბლის შავი, რუხი და თეთრი პური, მუხუდო, სოია, ლობიო, ბრინჯის, ქერის, ხორბლის, შვრიის უშაქრო ფაფა
3. მწვანე ბოსტნეული, სოკო, ლიმონი, ხილი (ახალიც და დაკონსერვებულიც, ოღონდ უშაქრო და არა უმეტეს 300 გრამისა დღეში)
4. რძის ნაწარმი, შავი შოკოლადი, ფრუქტოზა
სამკურნალო დიეტა ჰიპოგლიკემიის დროს
პირველი დღე: ზღვის თევზი ორცხობილასთან ან ფაფასთან ერთად; ყველი; ომლეტი სოკოთი; მწვანე სალათა; ახალგამოწურული წვენი.
მეორე დღე : უმი ბოსტნეული, მწვანე სალათი, მოხარშული ან მოშუშული ხორცი მუხუდოსთან ან ლობიოსთან ერთად, ხილი, მწვანე ჩაი.
მესამე დღე: ქორფა ბოსტნეულის სალათი; თევზი ბოსტნეულის გარნირით; ყველი და მწვანე სალათი; კენკრის ნახარში.
ეს დიეტა სამი თვე მაინც უნდა დაიცვათ. პარალელურად მიიღოთ ფიტოთერაპიული საშუალებები, რომლებიც პანკრეასის ფუნქციის ნორმალიზებას ახდენს:
- დღეში სამჯერ დალიეთ თითო ჭიქა ლაქაშის (იმავე ხმალას, ზამბახის ჩალის, ლეკურას) ნახარში: 2 სუფრის კოვზი გამომშრალი ან 4 სუფრის კოვზი ნედლი ლაქაში დააქუცმაცეთ, დაასხით 1,5 ჭიქა მდუღარე წყალი, 2 წუთის განმავლობაში ადუღეთ, 15 წუთს გააჩერეთ და გაფილტრეთ.
- აურიეთ ერთმანეთში 1 ჩაის კოვზი პიტნის ფოთოლი და 3 ჩაის კოვზი ბაბუაწვერას ფესვი, დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი, ადუღეთ 5 წუთს, 1/2 საათს გააჩერეთ თავდახურულ ჭურჭელში და გაფილტრეთ. მიიღეთ 1/4 ჭიქა დღეში 4-ჯერ ჭამის წინ.