რამდენი კვერცხის ჭამა შეგიძლიათ დღეში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რამდენი კვერცხის ჭამა შეგიძლიათ დღეში

არ დაადასტურა, რომ ის განსაკუთრებით საზიანოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისათვის. ამიტომ ჯანმრთელ ადამიანს შეუძლია დღეში ერთი კვერცხის ჭამა. გარდა ამისა, კვერცხის ჭამა დაკავშირებულია მიოკარდიუმის ინფარქტის განვითარების დაბალ რისკთან.

  • დიდი ხნის განმავლობაში ექიმები გვირჩევდნენ შეგვეზღუდა ქათმის კვერცხის მიღება ზედმეტი ქოლესტერინის გამო. ამჟამინდელი რეკომენდაციების მიხედვით, საკვებიდან არ უნდა მიიღოთ დღეში 300 მგ-ზე მეტი ქოლესტერინი. გარდა ამისა, ერთი კვერცხის გული შეიცავს დაახლოებით 180-200 მგ ქოლესტერინს. ამიტომ, ჯანმრთელ ადამიანს შეუძლია დღეში ერთი კვერცხის ჭამა, ანუ კვირაში შვიდი. თუ ადამიანს აქვს გულისა და სისხლძარღვთა დაავადებების ძალიან მაღალი რისკი, მას შეუძლია ექიმთან კონსულტაციის შემდეგ ამოიღოს კვერცხის გული რაციონიდან.

ზოგიერთი კვლევა აკავშირებს კვერცხის რეგულარულ მოხმარებას მიოკარდიუმის ინფარქტის შემცირებულ რისკთან. ეს პროდუქტი, თავისი დაბალი კალორიული შემცველობით და მავნე ნაჯერი ცხიმების დაბალი შემცველობით, მდიდარია ცილებით, აუცილებელი ამინომჟავებით, ანტიოქსიდანტებითა და ვიტამინებით.

ასევე მნიშვნელოვანია მომზადების მეთოდი. უმჯობესია მოერიდოთ ნაღების კარაქზე მომზადებულ კვერცხს, სოსისით, ბეკონით და ტრანს ცხიმების სხვა წყაროებით. ასევე უნდა მიირთვათ ჯანსაღი საკვები, რომელიც გულისხმობს საკმარისი რაოდენობით საკვები ბოჭკოების მიღებას.