რომელი ჭურჭელი არ უნდა გამოიყენოთ მიკროტალღურ ღუმელში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი ჭურჭელი არ უნდა გამოიყენოთ მიკროტალღურ ღუმელში

სანამ გასაცხელებლად მიკროტალღურ ღუმელში რამეს დადებთ, ყურადღება მიაქციეთ ჭურჭელს, თუ ისინი პლასტმასისგანაა, მაშინ უნდა ჰქონდეს სიმბოლო, რომელიც ამ ტიპის გაცხელების საშუალებას იძლევა. თერმული ზემოქმედება პლასტმასზე, რომელიც არ არის განკუთვნილი ამ მიზნისთვის, იწვევს დიდი რაოდენობით საშიში ქიმიური ელემენტების საკვებში შეღწევას: ბისფენოლი A, ფორმალდეჰიდი, სტირონი.

  • ამიტომ, არ უნდა გამოიყენოთ ერთჯერადი ჭურჭელი გასათბობად:

ის არ არის განკუთვნილი მრავალჯერადი გამოყენებისთვის და გაცხელებისას შეიძლება დეფორმირდეს.

  • ბროლის ჭურჭელი შეიძლება შეიცავდეს მძიმე მეტალ ტყვიას, ხოლო ლითონის ჭურჭელი ირეკლავს მიკროტალღებს, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ღუმელის დაზიანება.

თავად მიკროტალღური ღუმელი, პოპულარული მითის საწინააღმდეგოდ, აბსოლუტურად უსაფრთხოა ადამიანის ჯანმრთელობისთვის.

გათბობის ან მიკროტალღური მომზადებისთვის ჭურჭლის საუკეთესო ვარიანტებია:

  • მინა,
  • კერამიკა,
  • საცხობი ქაღალდი,
  • სილიკონის ფორმები.

რაში მდგომარეობს ფოლგისა და პლასტმასის კონტეინერების საფრთხე ჯანმრთელობისათვის

ფოლგასა და ზოგიერთ კბილის პასტაში შემავალი ალუმინი ორგანიზმში გროვდება და უარყოფითად მოქმედებს მასზე. იგივე შეიძლება ითქვას პლასტმასის კონტეინერებზე, ამიტომ უმჯობესია ასეთი ნივთების არარეგულარულად გამოყენება.

გარემო გავლენას ახდენს ადამიანის ჯანმრთელობაზე. ეს მოიცავს როგორც ეკოლოგიას, ასევე საყოფაცხოვრებო ნივთებს. მძიმე ლითონების, ალუმინის მარილები და პლასტმასი შეიძლება მოხვდეს ორგანიზმში და ჰქონდეს ტოქსიკური ეფექტი. ამ ნივთიერებების ეფექტი არ იქნება მყისიერი, ისინი თანდათან გროვდება დიდი ხნის განმავლობაში. თუმცა, საბოლოოდ მათ შეუძლიათ გაზარდონ ალცჰაიმერის რისკი და უარყოფითად იმოქმედონ რეპროდუქციული, ენდოკრინული და ნერვული სისტემების, ასევე სისხლძარღვების ფუნქციონირებაზე.

პლასტიკი შეიძლება იყოს უსაფრთხო ან შეიცავდეს ბისფენოლს. ამ მასალის მოლეკულები შეიძლება მოხვდეს გარემოში და შემდეგ ორგანიზმში სასუნთქი გზების, თვალების ლორწოვანი გარსის, კანთან კონტაქტის, აგრეთვე პროდუქტების მეშვეობით. ამიტომ პლასტმასის ტარის არჩევისას ყურადღება უნდა მიაქციოთ, რომ ის არ შეიცავს ბისფენოლს.

  • ალუმინს აქვს დადასტურებული კავშირი ალცჰაიმერის დაავადების გაზრდილ რისკთან. რა თქმა უნდა, ეს არ არის დაავადების განვითარების ერთადერთი და აბსოლუტური მიზეზი, მაგრამ მას შეუძლია გააძლიეროს დაავადების პროვოცირების სხვა ფაქტორები. ალუმინის მარილები გვხვდება კბილის პასტებსა და დეზოდორანტებში. თუმცა, უსაფრთხო დოზა ყველაზე ხშირად გამოიყენება კოსმეტიკაში, თუმცა ასეთი პროდუქტების ჭარბად გამოყენება არ შეიძლება.

რაც შეეხება ალუმინის ფოლგას, ასევე უმჯობესია მისი გამოყენება მინიმუმამდე დავიყვანოთ: არ გამოიყენოთ ღუმელში კერძების გამოცხობისას და არ შეინახოთ ფოლგაში გახვეული საკვები.