რომელ საკვებს უნდა მოერიდოთ ტრიგლიცერიდების მაღალი დონისას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელ საკვებს უნდა მოერიდოთ ტრიგლიცერიდების მაღალი დონისას

სახამებლის შემცველი ბოსტნეული და სხვა საკვები, როგორიცაა სიმინდი, ბარდა, მაკარონი, კარტოფილი ან მარცვლეული. არ არის აუცილებელი ამ პროდუქტების რაციონიდან მთლიანად ამოღება, მთვარია გაითვალისწინოთ პორციის ზომა.

ალკოჰოლი - დიდი რაოდენობით ალკოჰოლი ზრდის ტრიგლიცერიდების დონეს. ეს გამოწვეულია შაქრის გამო, რომელიც ბუნებრივად არის ალკოჰოლის ნაწილი, იქნება ეს ღვინო, ლუდი თუ ლიქიორი. ძალიან ბევრი შაქარი, ნებისმიერი წყაროდან, შეიძლება იყოს პრობლემა.

თევზის კონსერვი - ზეთში შენახულმა დაკონსერვებულმა თევზმა შესაძლოა გაზარდოს ტრიგლიცერიდების დონე.

ქოქოსი - ქოქოსს აქვს ჯანმრთელობის სარგებელი, მაგრამ ის ასევე მდიდარია ნაჯერი ცხიმებით, ამიტომ ჰკითხეთ ექიმს, უნდა შეზღუდოთ თუ არა მისი მიღება მთლიანად.

შაქრიანი სასმელები.

თაფლი - შაქრის მსგავსად, თაფლს შეუძლიათ გაზარდოს ტრიგლიცერიდების დონე.

ცომეული - მაღალი ტრიგლიცერიდების გამო, უნდა შეზღუდოთ ნაჯერი ცხიმები თქვენს რაციონში. ეს მოიცავს კარაქში არსებული ნაჯერი ცხიმების შემცირებასაც, რომელიც გამოიყენება სხვა გამომცხვარი პროდუქტებისა და ტკბილეულის დასამზადებლად. ასევე მთლიანად უნდა მოერიდოთ ტრანს ცხიმებს.

მაღალცხიმიანი ხორცი - არ არის აუცილებელი ხორცზე მთლიანად უარის თქმა, მაგრამ განიხილეთ ნაკლებცხიმიანი ვარიანტი. ასევე, მოერიდეთ ყველა დამუშავებულ ხორცს, მათ შორის ბეკონს, სოსისს და ლორს, რადგან ითვლება, რომ ამ ტიპის ხორცი ხელს უწყობს გულის დაავადებებისა და დიაბეტის განვითარებას.

კარაქი და მარგარინი - გამოიყენეთ ზეითუნის ზეთი, როგორც კარაქისა და მარგარინის შემცვლელი. მათ შეიძლება ჰქონდეთ ბევრი ნაჯერი ან ტრანს ცხიმი.