საზიანოა თუ არა ნადებიანი ჩაიდანიდან წყლის დალევა?
წყალი შეიცავს მინერალებს, როგორიცაა კალციუმის ბიკარბონატი და მაგნიუმის ბიკარბონატი. წყალი, რომელიც შეიცავს ამ მინერალების უფრო მაღალ კონცენტრაციას, ცნობილია როგორც "ხისტი წყალი". როდესაც ხისტი წყალი თბება, იქმნება ნადები.
წყლის ხარისხის მიხედვით, ნადები შეიძლება გაჩნდეს ლითონის მილებზე, ტუმბოებსა და ფილტრებზე.
ჭარბი ნადებმა შეიძლება სერიოზულად იმოქმედოს აღჭურვილობის საიმედოობაზე, რაც გამოიწვევს ეფექტურობის შემცირებას და ძვირადღირებულ შეკეთებას.
რა მოხდება, თუ ნადებიანი ჭურჭლიდან დავლევთ წყალს?
მცირე რაოდენობით ნადები არ მოქმედებს ჩვენს სხეულზე. პირიქით: წყალში არსებული მინერალები: კალციუმი და მაგნიუმი, მნიშვნელოვანი და სასარგებლოა ორგანიზმისთვის.
კვლევები ზოგადად აჩვენებს, რომ ხისტი წყალი დადებითად მოქმედებს ჯანმრთელობაზე. მაგალითად, წყალში არსებულ კალციუმსა და მაგნიუმს გულ-სისხლძარღვთა სისტემაზე დამცავი ეფექტი აქვს.
ასევე არსებობს გარკვეული მტკიცებულება, რომ კალციუმი და მაგნიუმი ხელს უწყობს კუჭის, მსხვილი ნაწლავის, სწორი ნაწლავის და პანკრეასის კიბოს თავიდან აცილებას, ხოლო მაგნიუმი ხელს უშლის საყლაპავისა და საკვერცხეების კიბოს განვითარებას. ხისტი წყალი ასევე შეიძლება იყოს დამცავი აგენტი ათეროსკლეროზის წინააღმდეგ ბავშვებსა და მოზარდებში.
ანუ საზიანოა ნადებიანი წყლის დალევა?
არა, ხისტი წყალი და ნადები საშიში არ არის, შესაძლებელია ვიზუალურად არასასიამოვნოდ გამოიყურებოდეს და წყალში გახსნილი დიდი რაოდენობით მინერალების გამო, სასმელს უცნაურ, მწარე ან მარილიან გემოს აძლევდეს.