/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

გამარჯობათ, ესეთი რამე მაინტერესებს, ჩემი ძმისშვილი არის 4 წლის ვაჟი. თავის ტოლებთან შედარებით ასერომვთქვათ ოდნავ ჩამორჩება მათ მენტალურად. დაგვყავს ბაღში, ასევე სახელმწიფო პროგრამაზე ბავშვთა განვითარების ცენტრში. აქვს პრობლემა იმასთან დაკავშირებით რომ, არის ნერვიული, არის ძალიან ჯინიანი. თუ ვეტყვით ასე ნუ გაააკეთებ ეს ცუდია მაინც იმას აკეთებს. ლაპარაკითაც თავის ტოლებს ჩამორჩება. არ თამაშობს არავისთან, ურჩევნია იყოს თავისთვის, ანუ ვერ შედის კონტაქტში. ლოგოპეტი გვყავდა რომელიც სახლში აკითხავდა და მის დანახვაზე ტირილს იწყებდა ახლოს არ ეკარებოდა, იმიტომ რომ ის უთითებდა ქცევებზე და ეს ჩვენი ბავშვი ამას ვერ იტანდა, ანუ მისი ვერ გაქონდა ლოგოპედთან და მთლად შეძულდა იმ ქალის მოსვლა. ადვილად იმახსოვრებს ყველაფერს, განსაკუთრებით აქვს თვალის მეხსიერება კარგი. დავაკვირდით იმასაც რომ მისი ბაღის ამხანაგებს შეუძლიათ ბაღში ნანახი მის მშობლებს მიუტანონ ენით ანუ მოუყვნენ რა მოხდა იმ დღეს. ამას კიდევ ასეთები არ ახასიათებს, არასდროს არაფერს ამბობს ბაღში რა ხდებოდა ან რამე. გვეუბნებიან რომ აქვს ქცევის პრობლემები რომლის გამოსწორებას სჭირდება სპეციფიკური მიდგომა... გვეშინია რომ მენტალურად ვერ განვითარდება როგორც მისი ტოლები. თერაპევტმა გვითხრა როგორც უნდა მოვიქცეთ, ანუ ბავშვი უნდა ჩავრთოდ საზოგადოებრივ აქტივობებში. ვასეირნოთ სუფთა ჰაერზე, ვუყიდოთ რამე შინაური ცხოველი და ა.შ. მას ასევე ჰყავს 1 წლის დაიკო, ექიმმა გვითხრა რომ ისიც რისკის ჯგუფშია იმიტომ რომ ქცევა არის გადამდები და შეიძლება მისი ძმისგან გადაიღოსო. ვცდილობთ ეკრანთან და ტელეფონთან არ მივუშვათ. იმიტომ რომ ბიჭს ყოველთვის მულტფილმებს ვაყურებინებდით ტელეფონში და იმანაც გავლენა მოახდინა მის ტვინზე. რა უნდა ვქნათ და რა მოვიმოქმედოთ რომ 4 წლის ბიჭმა თავის თანატოლებს დაეწიოს ქცევითი განვითარებაში. და რა იყოს მათზე უკან დახეული მენტალურად. გვირჩიეთ კიდევ დამატებით რამე. მადლობა

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

საზიანოა თუ არა ზეთის ხელმეორედ გამოყენება?

საზიანოა თუ არა ზეთის ხელმეორედ გამოყენება?
ზეთის ხელახლა გამოყენება ჩვეულებრივი პრაქტიკაა როგორც სახლში, ასევე რესტორნებში,

სადაც შემწვარი ზეთის შენახვა შესაძლებელია დაახლოებით ორი დღის განმავლობაში ან უფრო მეტხანს. თუმცა ზეთი პირველივე გამოყენებიდან იწყებს სასარგებლო თვისებების დაკარგვას და მისი ხარისხი ყოველ ჯერზე უარესდება.

რას ამბობენ მკვლევარები?

უნგრელმა მეცნიერებმა თავიანთ კვლევაში აღნიშნეს, რომ მცენარეული ზეთის ხელახალი გაცხელება იწვევს მათში პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავების მნიშვნელოვან შემცირებას, რაც ყველაზე სასარგებლოა კვების თვალსაზრისით, ხოლო ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავების ღირებულებები უპირატესად არახელსაყრელი კვებითი ეფექტით, მნიშვნელოვნად იზრდება.

ამ კვლევის შედეგებით, უნდა შეირჩეს პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით მდიდარი ზეთი, ასევე შეწვა უნდა მოხდეს დაბალ ტემპერატურაზე და თავიდან იქნას აცილებული განმეორებითი გაცხელება.

მალაიზიელი მეცნიერების კვლევა ყურადღებას ამახვილებს იმაზე, რომ ზეთის ხელახალი გაცხელების შედეგია ჟანგბადის თავისუფალი, აქტიური სახეობების წარმოქმნა, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ოქსიდაციურ სტრესზე, რაც დაკავშირებულია სხეულის დაჩქარებული დაბერების პროცესებთან, კანის კიბოსა და სიმსივნეების განვითარებასთან, ალცჰაიმერის და პარკინსონის დაავადებებთან და ა.შ.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

როგორ გამოვიყენოთ ზეთი მომზადების შემდეგ?

ზოგიერთი კვლევით ზეთის ხელახალი გამოყენება ნამდვილად დაკავშირებულია ჯანმრთელობის გარკვეულ უარყოფით ეფექტებთან. თუმცა, რისკების შესამცირებლად, თუ ზეთის ხელახლა გამოყენებას აპირებთ, გააცივეთ, შემდეგ გადაწურეთ წვრილ ბადისებრ საცერში, რამდენიმე ფენა დოლბანდში ან ყავის ფილტრში და შემდეგ მოათავსეთ ბნელ ადგილას.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

საზიანოა თუ არა ზეთის ხელმეორედ გამოყენება? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

საზიანოა თუ არა ზეთის ხელმეორედ გამოყენება?

სადაც შემწვარი ზეთის შენახვა შესაძლებელია დაახლოებით ორი დღის განმავლობაში ან უფრო მეტხანს. თუმცა ზეთი პირველივე გამოყენებიდან იწყებს სასარგებლო თვისებების დაკარგვას და მისი ხარისხი ყოველ ჯერზე უარესდება.

რას ამბობენ მკვლევარები?

უნგრელმა მეცნიერებმა თავიანთ კვლევაში აღნიშნეს, რომ მცენარეული ზეთის ხელახალი გაცხელება იწვევს მათში პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავების მნიშვნელოვან შემცირებას, რაც ყველაზე სასარგებლოა კვების თვალსაზრისით, ხოლო ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავების ღირებულებები უპირატესად არახელსაყრელი კვებითი ეფექტით, მნიშვნელოვნად იზრდება.

ამ კვლევის შედეგებით, უნდა შეირჩეს პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავებით მდიდარი ზეთი, ასევე შეწვა უნდა მოხდეს დაბალ ტემპერატურაზე და თავიდან იქნას აცილებული განმეორებითი გაცხელება.

მალაიზიელი მეცნიერების კვლევა ყურადღებას ამახვილებს იმაზე, რომ ზეთის ხელახალი გაცხელების შედეგია ჟანგბადის თავისუფალი, აქტიური სახეობების წარმოქმნა, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ოქსიდაციურ სტრესზე, რაც დაკავშირებულია სხეულის დაჩქარებული დაბერების პროცესებთან, კანის კიბოსა და სიმსივნეების განვითარებასთან, ალცჰაიმერის და პარკინსონის დაავადებებთან და ა.შ.

როგორ გამოვიყენოთ ზეთი მომზადების შემდეგ?

ზოგიერთი კვლევით ზეთის ხელახალი გამოყენება ნამდვილად დაკავშირებულია ჯანმრთელობის გარკვეულ უარყოფით ეფექტებთან. თუმცა, რისკების შესამცირებლად, თუ ზეთის ხელახლა გამოყენებას აპირებთ, გააცივეთ, შემდეგ გადაწურეთ წვრილ ბადისებრ საცერში, რამდენიმე ფენა დოლბანდში ან ყავის ფილტრში და შემდეგ მოათავსეთ ბნელ ადგილას.