/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რა როლი აქვს შვრიაში შემავალ პრებიოტიკურ ბოჭკოს დიაბეტის კონტროლის გაუმჯობესებაში

რა როლი აქვს შვრიაში შემავალ პრებიოტიკურ ბოჭკოს დიაბეტის კონტროლის გაუმჯობესებაში
მიჩნეულია, რომ გადამუშავებული და ცხოველური ცხიმებით მდიდარი დიეტა წარმოადგენს დიაბეტი ტიპი 2-ის განვითარების რისკ-ფაქტორს.

კვლევებმა აჩვენა, რომ ცხოველური პროდუქტების დიდი რაოდენობით მოხმარება და ნაკლები რაოდენობის მცენარეული საკვების მიღება ზრდის არა მხოლოდ გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს, არამედ დიაბეტის განვითარების რისკსაც.

მარცვლეულის, მათ შორის შვრიის, მოხმარება დაკავშირებულია დიაბეტის განვიტარების დაბალ რისკთან. ჩატარდა ათზე მეტი რანდომიზებული, კონტროლირებადი კვლევა. კვლევის განმავლობაში აკვირდებოდნენ შვრიის მიღების შემდეგ მეტაბოლურ ეფექტებს ტიპი 2 დიაბეტის მქონე პაციენტებში. აღმოჩნდა, რომ შვრია მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს სისხლში შაქრის დონის კონტროლს. გარდა ამისა, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს.

მეცნიერები მიიჩვევენ, რომ სასარგებლო თვისებები განპირობებულია შვრიაში არსებული ბოჭკოს წყალობით, რომელსაც ბეტა გლუკანი ეწოდება.ის აუმჯობესებს სისხლში შაქრის დონის კონტროლს და ინსულინის მგრძნობელობას დიაბეტი ტიპი-1 და ტიპი 2 - ით დაავადებულებში. ასევე, შვრიაში შემავალი ბოჭკო თავად მოქმედებს როგორც პრებიოტიკი, აძლიერებს სასარგებლო ბაქტერიების ზრდას, როგორიცაა ლაქტობაცილები და ბიფიდობაქტერიები.

შვრიის ფაფის მოხმარებისას ქოლესტერინის შემცირების ერთ-ერთი ძირითადი მექანიზმი შეიძლება იყოს მისი მიკრობიომის მანიპულირების უნარი, ანუ, იგი პოზიტიურ გავლენას ახდენს ნაწლავის ბაქტერიებზე. ნაწლავის ბაქტერიები კი ბოჭკოსგან ქმნის მოკლეჯაჭვიან ცხიმოვან მჟავებს, რომლებსაც გააჩნიათ ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება. არსებობს ათობით რანდომიზებული კონტროლირებადი კვლევა, რომელიც აჩვენებს, რომ შვრიასა და ლობიოში ნაპოვნი ბოჭკოების ტიპებს შეუძლიათ გააუმჯობესონ შაქრის კონტროლი შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულებში.

ერთი თვის განმავლობაში იმ საკვები პროდუქტების მიღება, რომელიც შეიცავს ბოჭკოს და გამოიმუშავებს სასარგებლო მოკლე ჯაჭვიან ცხიმოვან მჟავებს, დიაბეტით დაავადებულ პირებში სისხლში შაქრის დონეს დაახლოებით 25 პროცენტით ამცირებს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რა როლი აქვს შვრიაში შემავალ პრებიოტიკურ ბოჭკოს დიაბეტის კონტროლის გაუმჯობესებაში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა როლი აქვს შვრიაში შემავალ პრებიოტიკურ ბოჭკოს დიაბეტის კონტროლის გაუმჯობესებაში

კვლევებმა აჩვენა, რომ ცხოველური პროდუქტების დიდი რაოდენობით მოხმარება და ნაკლები რაოდენობის მცენარეული საკვების მიღება ზრდის არა მხოლოდ გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს, არამედ დიაბეტის განვითარების რისკსაც.

მარცვლეულის, მათ შორის შვრიის, მოხმარება დაკავშირებულია დიაბეტის განვიტარების დაბალ რისკთან. ჩატარდა ათზე მეტი რანდომიზებული, კონტროლირებადი კვლევა. კვლევის განმავლობაში აკვირდებოდნენ შვრიის მიღების შემდეგ მეტაბოლურ ეფექტებს ტიპი 2 დიაბეტის მქონე პაციენტებში. აღმოჩნდა, რომ შვრია მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს სისხლში შაქრის დონის კონტროლს. გარდა ამისა, ამცირებს ქოლესტერინის დონეს.

მეცნიერები მიიჩვევენ, რომ სასარგებლო თვისებები განპირობებულია შვრიაში არსებული ბოჭკოს წყალობით, რომელსაც ბეტა გლუკანი ეწოდება.ის აუმჯობესებს სისხლში შაქრის დონის კონტროლს და ინსულინის მგრძნობელობას დიაბეტი ტიპი-1 და ტიპი 2 - ით დაავადებულებში. ასევე, შვრიაში შემავალი ბოჭკო თავად მოქმედებს როგორც პრებიოტიკი, აძლიერებს სასარგებლო ბაქტერიების ზრდას, როგორიცაა ლაქტობაცილები და ბიფიდობაქტერიები.

შვრიის ფაფის მოხმარებისას ქოლესტერინის შემცირების ერთ-ერთი ძირითადი მექანიზმი შეიძლება იყოს მისი მიკრობიომის მანიპულირების უნარი, ანუ, იგი პოზიტიურ გავლენას ახდენს ნაწლავის ბაქტერიებზე. ნაწლავის ბაქტერიები კი ბოჭკოსგან ქმნის მოკლეჯაჭვიან ცხიმოვან მჟავებს, რომლებსაც გააჩნიათ ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება. არსებობს ათობით რანდომიზებული კონტროლირებადი კვლევა, რომელიც აჩვენებს, რომ შვრიასა და ლობიოში ნაპოვნი ბოჭკოების ტიპებს შეუძლიათ გააუმჯობესონ შაქრის კონტროლი შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულებში.

ერთი თვის განმავლობაში იმ საკვები პროდუქტების მიღება, რომელიც შეიცავს ბოჭკოს და გამოიმუშავებს სასარგებლო მოკლე ჯაჭვიან ცხიმოვან მჟავებს, დიაბეტით დაავადებულ პირებში სისხლში შაქრის დონეს დაახლოებით 25 პროცენტით ამცირებს.