რომელია ღვიძლისთვის სასარგებლო პროდუქტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია ღვიძლისთვის სასარგებლო პროდუქტები

ბევრი საკვები შეიცავს ნაერთებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ღვიძლის ფერმენტების გაუმჯობესებას, ცხიმის დაგროვების პრევენციას და ანთებითი პროცესების შემცირებას.

ასეთი პრდოქუტებია:

ცხიმიანი თევზი - შეიცავს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებსაც გააჩნიათ ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება.

ბოსტნეული (ბროკოლი, კომბოსტო, ყვავილოვანი კომბოსტო)- ღვიძლის ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად რაციონი მდიდარი უნდა იყოს ბოსტნეულით. ეს სტრატეგია ხელს უწყობს ღვიძლის არაალკოჰოლური ცხიმოვანი დაავადების პროფილაქტიკას.

ყავა - კვლევებმა აჩვენა, რომ დღეში ორ-სამ ფინჯან ყავას შეუძლია დაიცვას თქვენი ღვიძლი ზედმეტი ალკოჰოლით ან არაჯანსაღი კვებით გამოწვეული დაზიანებებისგან. ზოგიერთი კვლევა კი ვარაუდობს, რომ ყავამ შეიძლება შეამციროს ღვიძლის კიბოს განვითარების რისკი.

მწვანე ჩაი - შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომელთაც შეუძლიათ დაიცვან ღვიძლი ზოგიერთ ტიპის სიმსივნის განვითარებისგან.

ნუში - E ვიტამინის კარგი წყაროა. კვლევამ აჩვენა, რომ ნუშმა შეიძლება ხელის შეუწყოს ღვიძლის ცხიმოვანი დაავადების პრევენციას.

მოცვი - მდიდარია პოლიფენოლებით, რომლებიც ხელს უშლიან ღვიძლის ცხიმოვანი დაავადების განვითარებას(ხშირად ღვიძლის ცხიმოვანი დაავადება ხელს უწყობს სიმსუქნეს და ზრდის ქოლესტერინის დონეს). იგივე ეფექტი გააჩნია პოლიფენოლებით მდიდარ სხვა საკვებსაც. ესენია: შავი შოკოლადი, ზეთისხილი და ქლიავი.

გრეიპფრუტი - იგი ამცირებს ანთებით პროცესებს და იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან.

წყალი

ღვიძლის ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად არანაკლებ მნიშვნელოვანია ისეთი საკვების შეზღუდვა, როგორებიცაა: სწრაფი კვების პროდუქტები, შაქრით დატვირთული წასახემსებლები, მარილიანი საკვები.