/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ პასუხი 10 დᲦეᲨი მოვა და ამ დროს ალბაᲗ ექიმᲗანაც გვექნება ვიზიტი Თუმცა Თქვენი აზრი უფრო მაინტერესებს, მყავს 2 წლის ბიᲭუნა, ხᲨირად ემარᲗება ყელის ინფექცია, ცივი წყალიც რომ დალიოს ეგრევე უცივდება, ისევე როგორც მე, 36 წლის ვარ, ნაყინს ვერ ვᲭამ რადგან ყელი ეგრევე მიცივდება,მეწყება ტკივილი და ვირუსი, Ჩემი Შვილიც მე მგავს, სუსტი გლანდდბი აქვს, მოკლედ რომ არ გავაგრᲫელო, გაცივდა, ჯერ ყელის ტკივილიᲗ ᲨეწიᲗლებიᲗ დაეწყო და გადაეზარდა გრიპᲨი, გამოკეᲗდა ექიმᲗან გყვავდა დაუნიᲨნა წამლები, 1 კვირაᲨი გამოკეᲗდა, ახლა 8 დᲦეა გასული რაც გამოკეᲗდა და ისევ დაეწყო სიცხეები 37.8 მაგრამ გრიპი არ აქვს, არც აცემინებს, არც ცხვირიდან სისველე არ აქვს, ცოტა პირᲨი აქვს უსიამოვნო სუნი, ამოსდის უკანა კბილები, ᲨეიᲫლება Თუ არა ეს იყოს კბილის ბრალი? Თუ ისევ ყელის ბაქტერიაა? ექიმᲗან ვიზიტი გვაქვს მაგრამ 1 კვირაᲨი, ველი Თქვენს პასუხს და კიდევ იმუნიტეტის ასამაᲦლებლად რა გავაკეᲗო ბავᲨვისაᲗვის? მადლობა წინასწარ

-მოგესალმებიᲗ მყავს ბიᲭი ამა წლის აგცისტოᲨი გახდა 20 Თვის, დადის კერᲫო ბაᲦᲨი, ამ ბოლო სამი Თვის განმავლობაᲨი უკვე რამოდენიმეჯერ ჰქონდა ბაქტერია ყელის, ტესტი გავუკეᲗეᲗ და ყელᲨი ბაქტერია ჰქონდა , ნუ საზᲦვარგარეᲗ ვცხოვრობᲗ და სახელს ვერ გადავᲗარგმნი, მოკლედ ეხლაც აქვს ყელის ინფექცია, მყავდა ექიმᲒან ყელი წიᲗელი აქვსო, გლანდები Შესიებულუ, ბავᲨვს ცივს არც ვაᲭმევ არც ვასნევ, ასევე ბაᲦᲨიც გაფრᲗხილებულდბი არიან და საიდან ემარᲗება ვერ გავიგე Თან 3 ან 4 სᲦე სუცხე აქვს ჯერ 37 იწყდბა მერე 38 და მერე 39 ადის, 39 რომ გქონდა სანტელი გავუკეᲗეᲗ უკანა ნაწილᲨი, ექიმმა როგორც გვიᲗხრა, გუᲨინ ვიყავიᲗ პედიატრᲗან ანტიბიოტიკი დაგვინიᲨნა ერᲗი კვირა კლამოქსი, დაიწყო სმა მაგფამ სიცხე ისევ აქვს 37.7 , რა მოვიმოქმედო რომ ბავᲨვს დაუწიოს სიცხემ? ამ ასაკᲨი Ძმრიანი ნასკები ᲨეიᲫლება? სულ წამლებს ვაᲫლსვᲗ და არ მინდა გაიᲭყიპოს, რა მოვიმოქმედო რომ ავარიდო ამ ბაქტერიას

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

მავნეა თუ არა თაფლის გაცხელება?

მავნეა თუ არა თაფლის გაცხელება?
თაფლი მდიდარია საკვები ნივთიერებებით - შეიცავს უამრავ ანტიოქსიდანტს, ვიტამინს, პრობიოტიკებს,

ამინომჟავებს, მინერალებს და ფერმენტებს, რაც მას შეუცვლელ პროდუქტად აქცევს. მავნე ბაქტერიების აღმოსაფხვრელად არ არის საჭირო თაფლის გაცხელება, რადგან მისი უმი ჭამა უკვე უსაფრთხოა.

გაცხელებისას თაფლის შემადგენლობა იცვლება, ინგრედიენტების ეფექტურობა სუსტდება. თუმცა, თაფლი არ ხდება ტოქსიკური.

მიუხედავად იმისა, რომ გაცხელებისას თაფლი არ გადაიქცევა მავნე საკვებად, ის კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს. თუმცა, ეს დამოკიდებულია ტემპერატურაზე. მაგალითად, სკაში ფუტკარი ინარჩუნებს 30-35°C ტემპერატურას. ამიტომ თაფლის დაახლოებით ამ ტემპერატურაზე გაცხელება ნორმალურია, მისი სასარგებლო თვისებები შენარჩუნდება.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

1. ანტიმიკრობული და ანტიბაქტერიული თვისებები.

თაფლის გაცხელებისას მასში ნადგურდება ისეთი ფერმენტები, როგორიცაა ინვერტაზა და დიასტაზა - ისინი ხელს უწყობენ საჭმლის მონელებას და შაქრის დაშლას. გლუკოზის ოქსიდაზა, ფერმენტი, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს ბაქტერიებისა და ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში, ასევე იკარგება. იგი გამოიმუშავებს წყალბადის ზეჟანგს, რომელიც თავის მხრივ მოქმედებს როგორც სადეზინფექციო საშუალება.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

2. თაფლი კარგავს ანტიოქსიდანტურ თვისებებს.

ანტიოქსიდანტები არის ნივთიერებები, რომლებიც იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებისგან, რომლებიც გარკვეულ როლს თამაშობენ გულის დაავადებების, კიბოს და სხვა დაავადებების განვითარებაში.

ანტიოქსიდანტების წყალობით თაფლი ხელს უწყობს ორგანიზმში მავნე რადიკალების მოქმედების განეიტრალებას. თაფლის ერთ-ერთი მთავარი ანტიოქსიდანტია პოლიფენოლები - ისინი ამცირებენ მძიმე ქრონიკული დაავადებების, მათ შორის კიბოს რისკს და ხელს უწყობენ ანთების თავიდან აცილებას.

მაშ საზიანოა თუ არა თაფლის გაცხელება?

თაფლის გაცხელება არ არის საზიანო - ის არ ხდება ტოქსიკური და არ იწყებს მავნე ნივთიერებების გამოყოფას. თუმცა, თაფლში შემავალი საკვები ნივთიერებები ნადგურდება გადაჭარბებული ტემპერატურის შედეგად.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

მავნეა თუ არა თაფლის გაცხელება? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მავნეა თუ არა თაფლის გაცხელება?

ამინომჟავებს, მინერალებს და ფერმენტებს, რაც მას შეუცვლელ პროდუქტად აქცევს. მავნე ბაქტერიების აღმოსაფხვრელად არ არის საჭირო თაფლის გაცხელება, რადგან მისი უმი ჭამა უკვე უსაფრთხოა.

გაცხელებისას თაფლის შემადგენლობა იცვლება, ინგრედიენტების ეფექტურობა სუსტდება. თუმცა, თაფლი არ ხდება ტოქსიკური.

მიუხედავად იმისა, რომ გაცხელებისას თაფლი არ გადაიქცევა მავნე საკვებად, ის კარგავს თავის სასარგებლო თვისებებს. თუმცა, ეს დამოკიდებულია ტემპერატურაზე. მაგალითად, სკაში ფუტკარი ინარჩუნებს 30-35°C ტემპერატურას. ამიტომ თაფლის დაახლოებით ამ ტემპერატურაზე გაცხელება ნორმალურია, მისი სასარგებლო თვისებები შენარჩუნდება.

1. ანტიმიკრობული და ანტიბაქტერიული თვისებები.

თაფლის გაცხელებისას მასში ნადგურდება ისეთი ფერმენტები, როგორიცაა ინვერტაზა და დიასტაზა - ისინი ხელს უწყობენ საჭმლის მონელებას და შაქრის დაშლას. გლუკოზის ოქსიდაზა, ფერმენტი, რომელიც ეხმარება ორგანიზმს ბაქტერიებისა და ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში, ასევე იკარგება. იგი გამოიმუშავებს წყალბადის ზეჟანგს, რომელიც თავის მხრივ მოქმედებს როგორც სადეზინფექციო საშუალება.

2. თაფლი კარგავს ანტიოქსიდანტურ თვისებებს.

ანტიოქსიდანტები არის ნივთიერებები, რომლებიც იცავს უჯრედებს თავისუფალი რადიკალებისგან, რომლებიც გარკვეულ როლს თამაშობენ გულის დაავადებების, კიბოს და სხვა დაავადებების განვითარებაში.

ანტიოქსიდანტების წყალობით თაფლი ხელს უწყობს ორგანიზმში მავნე რადიკალების მოქმედების განეიტრალებას. თაფლის ერთ-ერთი მთავარი ანტიოქსიდანტია პოლიფენოლები - ისინი ამცირებენ მძიმე ქრონიკული დაავადებების, მათ შორის კიბოს რისკს და ხელს უწყობენ ანთების თავიდან აცილებას.

მაშ საზიანოა თუ არა თაფლის გაცხელება?

თაფლის გაცხელება არ არის საზიანო - ის არ ხდება ტოქსიკური და არ იწყებს მავნე ნივთიერებების გამოყოფას. თუმცა, თაფლში შემავალი საკვები ნივთიერებები ნადგურდება გადაჭარბებული ტემპერატურის შედეგად.