რამდენ ხანს შეგვიძლია შევინახოთ საყინულეში თევზი, ხორცი და ბოსტნეული - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რამდენ ხანს შეგვიძლია შევინახოთ საყინულეში თევზი, ხორცი და ბოსტნეული

• ვირთევზა, თინუსი, კამბალა - 6 თვე

• ქათამი, ინდაური - 3 თვე

• ორაგული, სკუმბრია - 3 თვე

• ღორის ხორცი - 2 თვე

• ცხვრის ხორცი - 3 თვე

• გატარებული ხორცი - 3 თვე

• საქონლის ხორცი - 9 თვე

• პური - 1 თვე

• ჭარხალი, წიწაკა, ოსპი - 3 თვე

• ხილი - 12 თვე

• ბოსტნეული - 12 თვე

გაყინვამდე უმჯობესია, ბოსტნეული ცოტა ხნით მოვხარშოთ. ბოსტნეულის უმეტესობის, როგორიცაა ყვავილოვანი კომბოსტო, ბროკოლი, წითელი კომბოსტო, ჭარხალი, ყაბაყი და ბადრიჯანი, შეიძლება გაყინვა. ბოსტნეულის გაყინვა, რომელიც შეიცავს ბევრ წყალს (სალათის ფოთოლი, პომიდორი და კიტრი) არ არის რეკომენდებული

გალღობის პროცესი უნდა მოხდეს ნაზ რეჟიმში - გადაიტანეთ პროდუქტები საყინულედან მაცივარში. ამისთვის 24 საათი საკმარისი იქნება.

ასეთი სქემა ხელს შეუწყობს მეტი ვიტამინის შენარჩუნებას და ზოგადად გავლენას მოახდენს პროდუქტების ხარისხზე.

მიკროტალღური ღუმელი ასევე შეიძლება გამოყენებულ იქნას საკვების გალღობისთვის. აუცილებელია ჩართოთ შესაბამისი რეჟიმი და პერიოდულად გადააბრუნოთ პროდუქტები თანაბრად გალღობაზე.

თუ საჭიროზე მაღალი სიმძლავრით გავალღობთ, პროდუქტი დაკარგავს ტენს, ვიტამინებსა და მინერალებს.