/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : ბავშვის აღზრდა

-მოგესალმებიᲗ არ ვიცი სწორად ავარᲩიე Თუ არა და რამდენად მიეკუᲗვნება ეს Თემა ფიზიკურ განვიᲗარებას ბავᲨვის.მაქვს ასეᲗი ᲨეკიᲗხვა, მყავს ბიᲭუნა ამ წლის 22 აგვისტოს ხდება 20 Თვის, მოკლწდ გაიარა ფეხზე ყველაფერი კარგადაა Თუმცა ამ ბოლო დროს ᲨევამᲩნიე კუდუსუნის Ძვალი ტაკოსᲗან მომრგვალებული აქვს და ᲗიᲗქოს დიდი ანუ რომ ვადებ ხელს Ძვალი ბურᲗივიᲗ მხვდება, Ძვლის დაბოლოება კუდუსუნის, Ძალიან ვნერვიულობ ასე უნდა იყოს Თუ რამწს დაარტყა და Შეუსივდა? ნუ ერᲗი Თვე იქნება ასე აქვს.ბავᲨვი გამხდარია 11 კილო არის, იქნებ Ძვალუა გამოკვეᲗილი რადგან გამხდარია არ ვიცი..სანამ ექიმᲗან მივარ Თქვენ გწერᲗ..ვარᲗ უცხიეᲗᲨი.რანდევუ ავიᲦეᲗ და 1 ᲗვეᲨი მოგვცეს მე კი Ძალიან მეᲩქარება რადგან ვნერვიულობ.. ბავᲨვი ჯდება დადის Ჩვეულებრივ .მაᲓლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

რომელი პროდუქტების შენახვა არ შეიძლება მაცივრის კარში

რომელი პროდუქტების შენახვა არ შეიძლება მაცივრის კარში
მიუხედავად იმისა, რომ მაცივრის შიგნით ტემპერატურა 0-5 გრადუსის დიაპაზონშია,

ის არაერთგვაროვნად ნაწილდება - სადღაც უფრო ცივი ჰაერია, და სადღაც უფრო თბილი. ამიტომ თუ გვინდა რომ საჭმელი რომ არ გაფუჭდეს, ბაქტერიები არ მოხვდეს უმი პროდუქტიდან მზა კერძებზე, ისინი თაროებზე სწორად უნდა გავანაწილოთ.

1. კარი

ეს მაცივრის ყველაზე თბილი ადგილია, განსაკუთრებით თუ ხშირად ვაღებთ მას. ამიტომ კარებში არ უნდა შევინახოთ მალფუჭებადი პროდუქტები: რძე, კვერცხი, იოგურტი და ა.შ. კარებში შეიძლება შევინახოთ: მზა ჯემები, სოუსები, გაზიანი სასმელები, წვენები, ღვინო.

2. ზედა თარო

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ფიზიკის კანონის თანახმად, თბილი ჰაერი ზევით ადის, ამიტომ მაცივრის ზედა ნაწილი ქვედაზე უფრო თბილია. ზედა თარო ისეთი მზა კერძებისთვის უნდა გამოვყოთ, რომელიც არ საჭიროებს დამატებით კულინარულ დამუშავებას: ძეხვი, ლორი, სადილის ან ვახშმის სხვადასხვა ნარჩენი, მზა სალათები, სენდვიჩები და ა.შ. კარგი იქნება თუ ყველა ამ პროდუქტს შევინახავთ სპეციალურ კონტეინერებში.

3. შუა თარო ან თაროები

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

მაცივრის ამ ნაწილიში მეტ-ნაკლებად მუდმივი ტემპერატურაა. აქ შეიძლება ყველაფრის შენახვა, რაც ზედა თაროზე არ დაეტია, ასევე კვერცხის, რძის პროდუქტების: რძე, ყველი, კარაქი, ხაჭო, არაჟანი, მაწონი, იოგურტი.

4. ქვედა თარო

ეს მაცივრის ყველაზე ცივი ნაწილია, ამიტომ ის უმი ხორცის, თევზის, შესანახი ადგილია. ამასთან ქვედა თაროზე შენახული უმი პროდუქტები მაქსიმალურადაა დაშორებული მზა საჭმელისაგან, რათა არ მოხდეს ბაქტერიული დაბინძურება. ცხადია უმი ხორცი, თევზი ან ფრინველი აუცილებლად კონტეინერში უნდა იყოს, რათა სხვა პროდუქტებთან კონტაქტი ავიცილოთ თავიდან.

5. ქვედა გამოსაწევი უჯრები

ეს საუკეთესო ადგილია ხილის, ბოსტნეულისა და მწვანილის შესანახად.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რომელი პროდუქტების შენახვა არ შეიძლება მაცივრის კარში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტების შენახვა არ შეიძლება მაცივრის კარში

ის არაერთგვაროვნად ნაწილდება - სადღაც უფრო ცივი ჰაერია, და სადღაც უფრო თბილი. ამიტომ თუ გვინდა რომ საჭმელი რომ არ გაფუჭდეს, ბაქტერიები არ მოხვდეს უმი პროდუქტიდან მზა კერძებზე, ისინი თაროებზე სწორად უნდა გავანაწილოთ.

1. კარი

ეს მაცივრის ყველაზე თბილი ადგილია, განსაკუთრებით თუ ხშირად ვაღებთ მას. ამიტომ კარებში არ უნდა შევინახოთ მალფუჭებადი პროდუქტები: რძე, კვერცხი, იოგურტი და ა.შ. კარებში შეიძლება შევინახოთ: მზა ჯემები, სოუსები, გაზიანი სასმელები, წვენები, ღვინო.

2. ზედა თარო

ფიზიკის კანონის თანახმად, თბილი ჰაერი ზევით ადის, ამიტომ მაცივრის ზედა ნაწილი ქვედაზე უფრო თბილია. ზედა თარო ისეთი მზა კერძებისთვის უნდა გამოვყოთ, რომელიც არ საჭიროებს დამატებით კულინარულ დამუშავებას: ძეხვი, ლორი, სადილის ან ვახშმის სხვადასხვა ნარჩენი, მზა სალათები, სენდვიჩები და ა.შ. კარგი იქნება თუ ყველა ამ პროდუქტს შევინახავთ სპეციალურ კონტეინერებში.

3. შუა თარო ან თაროები

მაცივრის ამ ნაწილიში მეტ-ნაკლებად მუდმივი ტემპერატურაა. აქ შეიძლება ყველაფრის შენახვა, რაც ზედა თაროზე არ დაეტია, ასევე კვერცხის, რძის პროდუქტების: რძე, ყველი, კარაქი, ხაჭო, არაჟანი, მაწონი, იოგურტი.

4. ქვედა თარო

ეს მაცივრის ყველაზე ცივი ნაწილია, ამიტომ ის უმი ხორცის, თევზის, შესანახი ადგილია. ამასთან ქვედა თაროზე შენახული უმი პროდუქტები მაქსიმალურადაა დაშორებული მზა საჭმელისაგან, რათა არ მოხდეს ბაქტერიული დაბინძურება. ცხადია უმი ხორცი, თევზი ან ფრინველი აუცილებლად კონტეინერში უნდა იყოს, რათა სხვა პროდუქტებთან კონტაქტი ავიცილოთ თავიდან.

5. ქვედა გამოსაწევი უჯრები

ეს საუკეთესო ადგილია ხილის, ბოსტნეულისა და მწვანილის შესანახად.