როგორ ავიცილოთ თავიდან მარწყვზე ალერგია - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ ავიცილოთ თავიდან მარწყვზე ალერგია

მარწყვი გამოირჩევა ანტიოქსიდანტური თვისებებით, შეიცავს უფრო დიდი რაოდენობით ვიტამინ C-ს, ვიდრე თუნდაც ფორთოხალი. ის აძლიერებს იმუნიტეტს, არეგულირებს არტერიულ წნევას და ხელს უშლის ნაოჭების წარმოქმნასაც კი.

იწვევს მარწყვის მიმართ ალერგიას?

ჰისტამინი, ეს ქიმიური ნივთიერებაა, ახასიათებს ქავილი, გამონაყარის, კანის სიწითლისა და სხვა სიმტომების გამოწვევა. ზოგიერთი საკვები თავად შეიცავს ჰისტამინს და ზოგიერთ საკვებს კი შეუძლია გააძლიეროს მისი გამონთავისუფლება ორგანიზმში. მარწყვი ის პროდუქტია რომელიც თავადაც შეიცავს ჰისტამინს დიდი რაოდენობით და ხელსაც უწყობს ამ ნივთიერების წარმოქმნას.

ჰისტამინის ორგანიზმში ჭარბი დოზით დაგროვების შემთხვევაში პაციენტებს აღენიშნებათ „ალერგიისმაგავარი“ სიმპტომები, რომელსაც სინამდვილეში აუტანლობა ეწოდება. მარწყვის აუტანლობის გამოვლენა უფრო შესაძლებელია მისი ჭარბი რაოდენობით და ასევე თერმულად დაუმუშვებელი ანუ უმად მიღების შემთხვევაში. ზოგიერთ შემთხვევაში მარწყვის აუტანლობა შესაძლებელია გამოწვეული იყოს სასუქებითა და სხვა და სხვა სახის შესაწამლი საშუელებებით, რომლებიც გამოყენებული იყო მისი ზრის პროცესში.

გავრცელებული სიმპტომები მარწყვის აუტანლობის დროს არის:

  • კუჭის ტკივილი
  • შებერილობა
  • დიარეა
  • თავის ტკივილი
  • გამონაყარი კანზე
  • კანის ქავილი
  • სახის / ტუჩების შეშუპება

მარწვის მიმართ ალერგია ბავშვებში

ბავშვები უფრო მიდრეკილნი არიან მარყვზე ალერგიული რეაქციების განვითრებისკენ, ვიდრე მოზრდილები. საყურადღებოა ის ფაქტი, რომ ბავშვებისთვის საყვარელ ბევრ საკვებ პროდუქტში (ნაყინი, ტკბილეული) და მედიკამენტში გამოყენებულია მარწყვი, როგორც არომატიზატორი, ამიტომ, თუკი თქვენ გაქვთ ეჭვი, რომ თქვენს პატარას შეიძლება ჰქონდეს ალერგია მარწყვზე, მაშინ განსაკუთრებით სიფრთხილე გამოიჩინეთ და ყურადღებით წაიკითხეთ ეტიკეტზე დატანილი შემადგენლობების სია.

როგორ დავიცვათ თავი მარწყვზე ალერგიის დროს?

- პირველ რიგში დარწმუნდით, რომ საკვები, რომელსაც მირრთმევთ არ შეიცავს მარწყვს.

- ალტერნატივად შეიძლება შემოთვაზებულ იქნას თეთრი მარწყვის მიღება, ვინაიდან არსებობს მტკიცებულება, რომ პაციენტებმა ვისაც ჰქონდათ ალერგია წითელ მარწყვზე, გართულებების გარეშე აიტანეს თეთრი მარწყვი.

- თუკი მარწყვზე ალერგიის შემთხვევაში სხვა ხილზეც აღნიშნეთ, რომ გაქვთ რეაქცია, თავი აარიდეთ მათ მიღებას.

წყარო