ყოველდღიური რჩევები
წიწაკა ჩილის დაჭრის წინ ხელებზე წაისვით ზეთი: ასე ცხარე წიწაკის ზეთი არ შეიწოვება კანში.
ოთახის მცენარეები შეგიძლიათ კარტოფილის ან მაკარონის გაციებული ნახარში წყლით მორწყოთ. ნახარშში არსებული საკვები ნივთიერებები თქვენს მცენარეებს მოეწონება.
ნარჩენი ღვინო შეიძლება გავყინოთ ყინულის ფორმებში და შემდეგ დავამატოთ სუპებსა და სოუსებში.
დამჭკნარი ყვავილების გამოცოცხლება შესაძლებელია. 4 ლიტრ წყალს დავუმატოთ 2 ჩაის კოვზი ნიშადურის სპირტი ან 4 ტაბლეტი ასპირინი.
ვარდების თაიგული დიდხანს რომ გვახარებდეს, წყლის ქვეშ მოხვედრილი ფოთლები და ეკლები მოვაჭრათ, ღეროც ირიბად გადავჭრათ.
შემწვარი კარტოფილი გემრიელი და ხრაშუნა გამოვა, თუ მას ცხელ ტაფაზე მოთავსებამდე ხელსახოცით გავამშრალებთ.
ფქვილი რომ არ დაგვინესტიანდეს, კარადაში მოვათავსოთ დაფნის რამდენიმე ხმელი ფოთოლი. ის ზედმეტ ტენს შეიწოვს.
შემწვარი თევზი გემრიელი გამოვა, თუ შეწვამდე 5-10 წუთით მოვათავსებთ რძეში, ამოვავლებთ ფქვილში და შევწვავთ მდუღარე ზეთში.
მინის ჭიქები ბროლივით იბრწყინებს, თუ მათ გავავლებთ ცივ მარილიან წყალში.
თეთრი ბეწვი კარგად იწმინდება სახამებლით, ხოლო ბზინვარებისთვის გადაუსვით ძმრის ესენციაში დასველებული ტილო.
ბროლის ნაკეთობები გავრეცხოთ საპნიან წყალში, რომელსაც დამატებული ექნება ნიშადურის სპირტი (1 ლიტრ წყალზე 1-2 სუფრის კოვზი) და გავავლოთ სუფთა წყალში.
გამუქებულ კოვზებს, ჩანგლებსა და დანებს შეიძლება დავუბრუნოთ პირვანდელი სახე, თუ მათ ჩავუშვებთ რამდენიმე წუთით კარტოფილის ნახარშში და გავამშრალებთ.ჭარხლის ხარშვისას წყალს მარილი არ დაამატოთ - ასე უფრო გემრიელი გამოვა, ხოლო ფერის შესანარჩუნებლად წყალში ცოტა შაქარი დაუმატეთ.
აბაზანაში სარკე რომ არ დაიორთქლოს, გაწმინდეთ მცირე რაოდენობით ნებისმიერ შამპუნში დასველებული ტილოთი.
საკვებში არ გამოიყენოთ მწვანე და აყვავებული კარტოფილი. მასში გროვდება მომწამვლელი ნივთიერება სოლანინი.
კარტოფილს შეწვისას მარილი დაუმატეთ ბოლოს და არა მომზადების წინ. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის დაიფარება შავი ლაქებით.
მაცივარში კიტრი გაცილებით დიდხანს შეინახება, თუ მას მჭიდროდ მოკრულ ცელოფანის პარკში შევინახავთ.
ოფლიანი კანი კოღოებს 2-3-ჯერ მეტად იზიდავს, ვიდრე მშრალი. ამდენად, ძილის წინ შხაპის მიღების უპირატესობა ნათელია.
ფერადი თეთრეული უფრო მკვეთრი ფერებით რომ გამოირჩეოდეს, სარეცხ წყალში უნდა დავუმატოთ 2-3 სუფრის კოვზი მარილი.ყველი მთელი კვირის განმავლობაში კარგად შეინახება, თუ გვერდით დავუდებთ შაქრის ნატეხს და ჭურჭელს დავახურავთ სარქველს.
კვერცხის ცილა ფუმფულა ქაფივით აითქვიფება, თუ წინასწარ გავაციებთ და დავუმატებთ რამდენიმე წვეთ ლიმონის წვენს. გულს, პირიქით, სითბო და შაქარი უყვარს.
აბრეშუმისა და ნატის ტანსაცმელი მნიშვნელოვნად რბილი იქნება, თუ მათ გავავლებთ ძმრიან წყალხსნარში: 3 სუფრის კოვზი ძმარი 1 ლიტრ წყალზე.
საკვებში ვიტამინების შესანარჩუნებლად ხარშვისას კერძს მოვურიოთ მხოლოდ ხის კოვზით.
ბოსტნეული უკეთ მოიხარშება მომინანქრებულ ჭურჭელში, რომელსაც არ უნდა ჰქონდეს დეფექტები. ბოსტნეულის კერძები, სუპები, გარნირები უნდა მოიხარშოს მჭიდროდ თავდახურულ ჭურჭელში.