/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : ბავშვის კვება

გამარჯობა, 3 წლის ბავშვს ვერაფრით ვერ ჩამოვუყალიბე მაგიდასთან ნორმალურად კვების კულტურა. ყველა უნარი კარგად აქვს განვითარებული, იცის ჩანგლით და კოვზის ჭამა, ყველაფერი ესმის, კარგად ლაპარაკობს. მაგრამ... მთელი დღე შია, მთელი დღე მაცივართან დგას, ოღონდ ვერ გავაგებინე ის, თუ რა უნდა ჭამოს, რომ დანაყრდეს და ყოველ ნახევარ საათში არ მოშივდეს. მთელი დღის განმავლობაში ჭამს ლუკმა-ლუკმა, პურს ნამცეც-ნამცეც, წიწკნის, ანამცეცებს და ა.შ. წესიერად მოკბეჩა და საკვებისთვის მიყოლება ვერ ვასწავლე. უმეტესად არც არაფერს აყოლებს პურს და არც დამანაყრებელ საჭმელს ჭამს, მოშივდება, მივა სალათის ფოთლებს ჭამს, მერე კიდევ მოშივდება, ახლა ბულგარულ წიწაკას ჭამს და ა.შ გაუთავებლად მთელი დღე. მირჩიეთ რამე, ან მითხარით ეს ნორმაა? დატანჯული ვარ უკვე, მის შიმშილზე მეტად უკვე ის მაწუხებს, რომ სამზარეულოდან ვერ გამოვდივარ მთელი დღე.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

ყოველდღიური რჩევები

ყოველდღიური რჩევები

წიწაკა ჩილის დაჭრის წინ ხელებზე წაისვით ზეთი: ასე ცხარე წიწაკის ზეთი არ შეიწოვება კანში.

ოთახის მცენარეები შეგიძლიათ კარტოფილის ან მაკარონის გაციებული ნახარში წყლით მორწყოთ. ნახარშში არსებული საკვები ნივთიერებები თქვენს მცენარეებს მოეწონება.

ნარჩენი ღვინო შეიძლება გავყინოთ ყინულის ფორმებში და შემდეგ დავამატოთ სუპებსა და სოუსებში.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დამჭკნარი ყვავილების გამოცოცხლება შესაძლებელია. 4 ლიტრ წყალს დავუმატოთ 2 ჩაის კოვზი ნიშადურის სპირტი ან 4 ტაბლეტი ასპირინი.

ვარდების თაიგული დიდხანს რომ გვახარებდეს, წყლის ქვეშ მოხვედრილი ფოთლები და ეკლები მოვაჭრათ, ღეროც ირიბად გადავჭრათ.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

შემწვარი კარტოფილი გემრიელი და ხრაშუნა გამოვა, თუ მას ცხელ ტაფაზე მოთავსებამდე ხელსახოცით გავამშრალებთ.

ფქვილი რომ არ დაგვინესტიანდეს, კარადაში მოვათავსოთ დაფნის რამდენიმე ხმელი ფოთოლი. ის ზედმეტ ტენს შეიწოვს.

შემწვარი თევზი გემრიელი გამოვა, თუ შეწვამდე 5-10 წუთით მოვათავსებთ რძეში, ამოვავლებთ ფქვილში და შევწვავთ მდუღარე ზეთში.

მინის ჭიქები ბროლივით იბრწყინებს, თუ მათ გავავლებთ ცივ მარილიან წყალში.

თეთრი ბეწვი კარგად იწმინდება სახამებლით, ხოლო ბზინვარებისთვის გადაუსვით ძმრის ესენციაში დასველებული ტილო.

ბროლის ნაკეთობები გავრეცხოთ საპნიან წყალში, რომელსაც დამატებული ექნება ნიშადურის სპირტი (1 ლიტრ წყალზე 1-2 სუფრის კოვზი) და გავავლოთ სუფთა წყალში.

გამუქებულ კოვზებს, ჩანგლებსა და დანებს შეიძლება დავუბრუნოთ პირვანდელი სახე, თუ მათ ჩავუშვებთ რამდენიმე წუთით კარტოფილის ნახარშში და გავამშრალებთ.ჭარხლის ხარშვისას წყალს მარილი არ დაამატოთ - ასე უფრო გემრიელი გამოვა, ხოლო ფერის შესანარჩუნებლად წყალში ცოტა შაქარი დაუმატეთ.

აბაზანაში სარკე რომ არ დაიორთქლოს, გაწმინდეთ მცირე რაოდენობით ნებისმიერ შამპუნში დასველებული ტილოთი.

საკვებში არ გამოიყენოთ მწვანე და აყვავებული კარტოფილი. მასში გროვდება მომწამვლელი ნივთიერება სოლანინი.

კარტოფილს შეწვისას მარილი დაუმატეთ ბოლოს და არა მომზადების წინ. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის დაიფარება შავი ლაქებით.

მაცივარში კიტრი გაცილებით დიდხანს შეინახება, თუ მას მჭიდროდ მოკრულ ცელოფანის პარკში შევინახავთ.

ოფლიანი კანი კოღოებს 2-3-ჯერ მეტად იზიდავს, ვიდრე მშრალი. ამდენად, ძილის წინ შხაპის მიღების უპირატესობა ნათელია.

ფერადი თეთრეული უფრო მკვეთრი ფერებით რომ გამოირჩეოდეს, სარეცხ წყალში უნდა დავუმატოთ 2-3 სუფრის კოვზი მარილი.ყველი მთელი კვირის განმავლობაში კარგად შეინახება, თუ გვერდით დავუდებთ შაქრის ნატეხს და ჭურჭელს დავახურავთ სარქველს.

კვერცხის ცილა ფუმფულა ქაფივით აითქვიფება, თუ წინასწარ გავაციებთ და დავუმატებთ რამდენიმე წვეთ ლიმონის წვენს. გულს, პირიქით, სითბო და შაქარი უყვარს.

აბრეშუმისა და ნატის ტანსაცმელი მნიშვნელოვნად რბილი იქნება, თუ მათ გავავლებთ ძმრიან წყალხსნარში: 3 სუფრის კოვზი ძმარი 1 ლიტრ წყალზე.

საკვებში ვიტამინების შესანარჩუნებლად ხარშვისას კერძს მოვურიოთ მხოლოდ ხის კოვზით.

ბოსტნეული უკეთ მოიხარშება მომინანქრებულ ჭურჭელში, რომელსაც არ უნდა ჰქონდეს დეფექტები. ბოსტნეულის კერძები, სუპები, გარნირები უნდა მოიხარშოს მჭიდროდ თავდახურულ ჭურჭელში.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

ყოველდღიური რჩევები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ყოველდღიური რჩევები

წიწაკა ჩილის დაჭრის წინ ხელებზე წაისვით ზეთი: ასე ცხარე წიწაკის ზეთი არ შეიწოვება კანში.

ოთახის მცენარეები შეგიძლიათ კარტოფილის ან მაკარონის გაციებული ნახარში წყლით მორწყოთ. ნახარშში არსებული საკვები ნივთიერებები თქვენს მცენარეებს მოეწონება.

ნარჩენი ღვინო შეიძლება გავყინოთ ყინულის ფორმებში და შემდეგ დავამატოთ სუპებსა და სოუსებში.

დამჭკნარი ყვავილების გამოცოცხლება შესაძლებელია. 4 ლიტრ წყალს დავუმატოთ 2 ჩაის კოვზი ნიშადურის სპირტი ან 4 ტაბლეტი ასპირინი.

ვარდების თაიგული დიდხანს რომ გვახარებდეს, წყლის ქვეშ მოხვედრილი ფოთლები და ეკლები მოვაჭრათ, ღეროც ირიბად გადავჭრათ.

შემწვარი კარტოფილი გემრიელი და ხრაშუნა გამოვა, თუ მას ცხელ ტაფაზე მოთავსებამდე ხელსახოცით გავამშრალებთ.

ფქვილი რომ არ დაგვინესტიანდეს, კარადაში მოვათავსოთ დაფნის რამდენიმე ხმელი ფოთოლი. ის ზედმეტ ტენს შეიწოვს.

შემწვარი თევზი გემრიელი გამოვა, თუ შეწვამდე 5-10 წუთით მოვათავსებთ რძეში, ამოვავლებთ ფქვილში და შევწვავთ მდუღარე ზეთში.

მინის ჭიქები ბროლივით იბრწყინებს, თუ მათ გავავლებთ ცივ მარილიან წყალში.

თეთრი ბეწვი კარგად იწმინდება სახამებლით, ხოლო ბზინვარებისთვის გადაუსვით ძმრის ესენციაში დასველებული ტილო.

ბროლის ნაკეთობები გავრეცხოთ საპნიან წყალში, რომელსაც დამატებული ექნება ნიშადურის სპირტი (1 ლიტრ წყალზე 1-2 სუფრის კოვზი) და გავავლოთ სუფთა წყალში.

გამუქებულ კოვზებს, ჩანგლებსა და დანებს შეიძლება დავუბრუნოთ პირვანდელი სახე, თუ მათ ჩავუშვებთ რამდენიმე წუთით კარტოფილის ნახარშში და გავამშრალებთ.ჭარხლის ხარშვისას წყალს მარილი არ დაამატოთ - ასე უფრო გემრიელი გამოვა, ხოლო ფერის შესანარჩუნებლად წყალში ცოტა შაქარი დაუმატეთ.

აბაზანაში სარკე რომ არ დაიორთქლოს, გაწმინდეთ მცირე რაოდენობით ნებისმიერ შამპუნში დასველებული ტილოთი.

საკვებში არ გამოიყენოთ მწვანე და აყვავებული კარტოფილი. მასში გროვდება მომწამვლელი ნივთიერება სოლანინი.

კარტოფილს შეწვისას მარილი დაუმატეთ ბოლოს და არა მომზადების წინ. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის დაიფარება შავი ლაქებით.

მაცივარში კიტრი გაცილებით დიდხანს შეინახება, თუ მას მჭიდროდ მოკრულ ცელოფანის პარკში შევინახავთ.

ოფლიანი კანი კოღოებს 2-3-ჯერ მეტად იზიდავს, ვიდრე მშრალი. ამდენად, ძილის წინ შხაპის მიღების უპირატესობა ნათელია.

ფერადი თეთრეული უფრო მკვეთრი ფერებით რომ გამოირჩეოდეს, სარეცხ წყალში უნდა დავუმატოთ 2-3 სუფრის კოვზი მარილი.ყველი მთელი კვირის განმავლობაში კარგად შეინახება, თუ გვერდით დავუდებთ შაქრის ნატეხს და ჭურჭელს დავახურავთ სარქველს.

კვერცხის ცილა ფუმფულა ქაფივით აითქვიფება, თუ წინასწარ გავაციებთ და დავუმატებთ რამდენიმე წვეთ ლიმონის წვენს. გულს, პირიქით, სითბო და შაქარი უყვარს.

აბრეშუმისა და ნატის ტანსაცმელი მნიშვნელოვნად რბილი იქნება, თუ მათ გავავლებთ ძმრიან წყალხსნარში: 3 სუფრის კოვზი ძმარი 1 ლიტრ წყალზე.

საკვებში ვიტამინების შესანარჩუნებლად ხარშვისას კერძს მოვურიოთ მხოლოდ ხის კოვზით.

ბოსტნეული უკეთ მოიხარშება მომინანქრებულ ჭურჭელში, რომელსაც არ უნდა ჰქონდეს დეფექტები. ბოსტნეულის კერძები, სუპები, გარნირები უნდა მოიხარშოს მჭიდროდ თავდახურულ ჭურჭელში.