სტაფილო ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სტაფილო ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს

ექსპერტები აცხადებენ, რომ მათ შეძლეს სისხლში ანტიოქსიდანტების მაღალ შემცველობასა და გულის დაავადებებისა და კიბოსგან სიკვდილიანობის რისკის შემცირებას შორის კავშირის გამოვლენა. ისეთი ქრონიკული დაავადებები, როგორიცაა გულის დაავადებები და კიბო, პროვოცირებულია დნმ-ის, ცილისა და ცხიმების ჟანგბადოვანი დაზიანებით. აღმოჩნდა, რომ კაროტინოიდები, მათ შორის ბეტა-კაროტინი, ალფა-კაროტინი და ლიკოპინი, ხელს უშლიან ამ დაზიანებას. ატლანტის დაავადებათა კონტროლისა და პროფილაქტიკის ცენტრის  დოქტორმა ჩაოიან ლიმ და მისმა კოლეგებმა 15318 ადამიანის ჯანმრთელობის მონაცემები შეისწავლეს. ისინი ექვსი წლის განმავლობაში (1988-1994 წწ.) გადიოდნენ გამოკვლევებს და აბარებდნენ სისხლის ანალიზს. ამ დროისათვის კვლევის მონაწილეთა დაახლოებით მეოთხედი - 3610 ადამიანი იყო დაღუპული. იმ ადამიანებს შორის, რომლებიც სისხლში ალფა-კაროტინის მაღალი დონით გამოირჩეოდნენ, სიკვდილიანობის უფრო დაბალი რისკი აღინიშნა.