პროდუქტი, რომელიც კლავს ჩვენს იმუნიტეტს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

პროდუქტი, რომელიც კლავს ჩვენს იმუნიტეტს

საიდუმლო არ არის: რასაც ჩვენ ვჭამთ პირდაპირ გავლენას ახდენს ჩვენი სხეულის დამცავ ძალებზე.

თუ რაციონში ძირითადად სწრაფი ნახშირწყლებია: პური, ბრინჯი, მაკარონი, კარტოფილი, შაქარი, მაშინ ნაწლავებში ბაქტერიები სახლდებიან, რომლებსაც სწორედ ასეთი საკვები უყვარს. მაგრამ ისინი არ იქნება სასარგებლო. და, პირიქით, უჯრედისით მდიდარი საკვები კი ხელს შეუწყობს ნაწლავების „დასახლებას“ ბაქტერიების იმ შტამებით, რაც აძლიერებს იმუნურ სისტემას.

უჯრედისი ასევე ასტიმულირებს ნაწლავის გამავლობას.

არსებობს პროდუქტი, რომელსაც შეიძლება ვუწოდოთ სხეულის ნელი მკვლელი. და ის არის ყველას რაციონში, მათ შორის ფარული ფორმით.

შაქარი მსოფლიოში ყველაზე ცუდი წამალია, ის ძალიან ნელა კლავს, გემრიელია და ჩვენს ბავშვებს უყვართ. მაგრამ ტკბილეულის ჭარბი მოხმარება იწვევს სიმსუქნეს.

შაქარს სხვა საშიში თვისებებიც აქვს. კვლევებმა აჩვენა, რომ შაქარი იწვევს ანთებას და მყისიერად თრგუნავს ფაგოციტების მუშაობას, ანუ ხელს უწყობს მავნე ბაქტერიების გამრავლებას.

ტკბილეულისადმი ჩვენი სიყვარული ნაწილობრივ განპირობებულია იმით, რომ ჩვენი მიკრობიომი მოითხოვს შაქარს. მაგრამ გარდა ამისა, შაქარი ზრდის ტრიგლიცერიდებს. ეს იწვევს გულ-სისხლძარღვთა და სხვა მძიმე დაავადებებს.