/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge

-მოგესალმებიᲗ პასუხი 10 დᲦეᲨი მოვა და ამ დროს ალბაᲗ ექიმᲗანაც გვექნება ვიზიტი Თუმცა Თქვენი აზრი უფრო მაინტერესებს, მყავს 2 წლის ბიᲭუნა, ხᲨირად ემარᲗება ყელის ინფექცია, ცივი წყალიც რომ დალიოს ეგრევე უცივდება, ისევე როგორც მე, 36 წლის ვარ, ნაყინს ვერ ვᲭამ რადგან ყელი ეგრევე მიცივდება,მეწყება ტკივილი და ვირუსი, Ჩემი Შვილიც მე მგავს, სუსტი გლანდდბი აქვს, მოკლედ რომ არ გავაგრᲫელო, გაცივდა, ჯერ ყელის ტკივილიᲗ ᲨეწიᲗლებიᲗ დაეწყო და გადაეზარდა გრიპᲨი, გამოკეᲗდა ექიმᲗან გყვავდა დაუნიᲨნა წამლები, 1 კვირაᲨი გამოკეᲗდა, ახლა 8 დᲦეა გასული რაც გამოკეᲗდა და ისევ დაეწყო სიცხეები 37.8 მაგრამ გრიპი არ აქვს, არც აცემინებს, არც ცხვირიდან სისველე არ აქვს, ცოტა პირᲨი აქვს უსიამოვნო სუნი, ამოსდის უკანა კბილები, ᲨეიᲫლება Თუ არა ეს იყოს კბილის ბრალი? Თუ ისევ ყელის ბაქტერიაა? ექიმᲗან ვიზიტი გვაქვს მაგრამ 1 კვირაᲨი, ველი Თქვენს პასუხს და კიდევ იმუნიტეტის ასამაᲦლებლად რა გავაკეᲗო ბავᲨვისაᲗვის? მადლობა წინასწარ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიახლეები

ულტრადამუშავებული საკვების მიღება კიბოს რისკთან არის დაკავშირებული

ულტრადამუშავებული საკვების მიღება კიბოს რისკთან არის დაკავშირებული
ლონდონის საიმპერატორო კოლეჯის მკვლევარებმა დაადგინეს, რომ ულტრადამუშავებული საკვების გადაჭარბებული მიღება ასოცირდება კიბოს გაზრდილ რისკთან,

განსაკუთრებით საკვერცხეებისა და ტვინის კიბოსთან. კვლევის შედეგები გამოქვეყნებულია ჟურნალში Clinical Medicine. მოკლე მიმოხილვა მოწოდებული Medical EXpress-ის მიერ.

ულტრადამუშავებულ საკვებს მიეკუთვნება საკვები, რომელიც წარმოებისას ინტენსიურ დამუშავებას გადის, როგორიცაა გაზიანი სასმელები, დაფასოებული პური, ბევრი მზა კერძი, მშრალი საუზმის უმეტესობა და ა.შ. ასეთი პროდუქტების დამზადება შედარებით იაფი და მოსახერხებელია, ამიტომ ისინი ფართოდ არის გავრცელებული.

ახალი სამუშაო ფოკუსირებული იყო 200 000-ზე მეტი საშუალო ასაკის მოზარდის კვებისა და ჯანმრთელობის მონაცემებზე. მეცნიერები ათი წლის განმავლობაში აკვირდებოდნენ მათ მდგომარეობას და ცდილობდნენ დაედგინათ ნებისმიერი კიბოს განვითარების საერთო რისკი, ასევე 32 ტიპის კიბოს განვითარებისა და სიკვდილის კონკრეტული ალბათობა.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

შედეგებმა აჩვენა, რომ ულტრადამუშავებული საკვების მაღალი მიღება ასოცირდება ზოგადად კიბოს გამოვლენის უფრო მაღალ შანსთან, კერძოდ კი საკვერცხის და ტვინის კიბოს გამოვლენასთან. ავთვისებიანი სიმსივნით სიკვდილის ყველაზე მაღალი ალბათობა იყო საკვერცხის და სარძევე ჯირკვლის კიბო.

თუმცა, ულტრადამუშავებული საკვების მიღების ყოველი ათი პროცენტით ზრდა, ზოგადად კიბოს შემთხვევებს 2 პროცენტით და საკვერცხის კიბოს 19 პროცენტით ზრდიდა.

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა მტკივნეული ორივე მხრიდან და იღლია მაგრამ მარჯვენა მხარე იღლია და მხარი საღამოს იმატებს ტკივილი რისი ბრალი შეიძლება იყოს და ვის უნდა მივმართო?</p>

ულტრადამუშავებულისაკვების ყოველი 10 პროცენტიანი ზრდაზრდიდაკიბოსსიკვდილიანობასმთლიანობაში 6 პროცენტით, ძუძუსდასაკვერცხისკიბოსგანსიკვდილისრისკის 16 პროცენტითდა 30 პროცენტით შესაბამისად.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

ულტრადამუშავებული საკვების მიღება კიბოს რისკთან არის დაკავშირებული - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ულტრადამუშავებული საკვების მიღება კიბოს რისკთან არის დაკავშირებული

განსაკუთრებით საკვერცხეებისა და ტვინის კიბოსთან. კვლევის შედეგები გამოქვეყნებულია ჟურნალში Clinical Medicine. მოკლე მიმოხილვა მოწოდებული Medical EXpress-ის მიერ.

ულტრადამუშავებულ საკვებს მიეკუთვნება საკვები, რომელიც წარმოებისას ინტენსიურ დამუშავებას გადის, როგორიცაა გაზიანი სასმელები, დაფასოებული პური, ბევრი მზა კერძი, მშრალი საუზმის უმეტესობა და ა.შ. ასეთი პროდუქტების დამზადება შედარებით იაფი და მოსახერხებელია, ამიტომ ისინი ფართოდ არის გავრცელებული.

ახალი სამუშაო ფოკუსირებული იყო 200 000-ზე მეტი საშუალო ასაკის მოზარდის კვებისა და ჯანმრთელობის მონაცემებზე. მეცნიერები ათი წლის განმავლობაში აკვირდებოდნენ მათ მდგომარეობას და ცდილობდნენ დაედგინათ ნებისმიერი კიბოს განვითარების საერთო რისკი, ასევე 32 ტიპის კიბოს განვითარებისა და სიკვდილის კონკრეტული ალბათობა.

შედეგებმა აჩვენა, რომ ულტრადამუშავებული საკვების მაღალი მიღება ასოცირდება ზოგადად კიბოს გამოვლენის უფრო მაღალ შანსთან, კერძოდ კი საკვერცხის და ტვინის კიბოს გამოვლენასთან. ავთვისებიანი სიმსივნით სიკვდილის ყველაზე მაღალი ალბათობა იყო საკვერცხის და სარძევე ჯირკვლის კიბო.

თუმცა, ულტრადამუშავებული საკვების მიღების ყოველი ათი პროცენტით ზრდა, ზოგადად კიბოს შემთხვევებს 2 პროცენტით და საკვერცხის კიბოს 19 პროცენტით ზრდიდა.

ულტრადამუშავებული საკვების ყოველი 10 პროცენტიანი ზრდა ზრდიდა კიბოს სიკვდილიანობას მთლიანობაში 6 პროცენტით, ძუძუს და საკვერცხის კიბოსგან სიკვდილის რისკის 16 პროცენტით და 30 პროცენტით შესაბამისად.