/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

რატომ არ გვირჩევენ დიეტოლოგები შვრიის ფაფის მიღებას საუზმეზე

რატომ არ გვირჩევენ დიეტოლოგები შვრიის ფაფის მიღებას საუზმეზე
ცნობილია, რომ შვრიის ფაფა, სასარგებლო თვისებებისა დაენერგეტიკული ღირებულების გამო, საუზმის იდეალური ვარიანტია.

თუმცა ახლახან ჩატარებული კვლევებით დადგინდა, რომ შვრია უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე, რისი მიზეზიც მასში დიდი რაოდენობით ფიტინური მჟავების შემცველობაა.

ეს ნაერთები ამუხრუჭებენ გამოფხიზლების პროცესს. უფრო მეტიც, ისინი საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე ზემოქმედების ხარჯზე იწვევენ ძვლებსა და სისხლძარღვებთან დაკავშირებულ პრობლემებს. დამტკიცდა, რომ ფიტინის მჟავები ხელს უშლის ნაწლავიდან საკვებში არსებული კალციუმის შეწოვის პროცესს. გამოდის, რომ შვრიის ფაფა სულაც არ არის დილის ენერგიის იდეალური წყარო.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ექსპერტები შვრიის ფაფის მიღებას არა საუზმეზე, არამედ სადილად გვირჩევენ. საუზმეზე, მათი რეკომენდაციით, უპირატესობა უნდა მივანიჭოთ კვერცხს ან ქათმის ხორცს. შვრიის სრულიად უარყოფაც არ ღირს. ის უჯრედისის კარგი წყაროა, რაც, თავის მხრივ, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის მუშაობას ეხმარება. სპეციალისტები გვირჩევენ, შვრიის ფაფა შევანაცვლოთ სიმინდის, ხორბლის ან წიწიბურას ფაფით.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

მეცნიერებმა გაარკვიეს, თუ რა ფერის თეფშებზე ჩანს საკვები უგემური - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მეცნიერებმა გაარკვიეს, თუ რა ფერის თეფშებზე ჩანს საკვები უგემური

კვლევა გამოქვეყნდა ჟურნალში Food Quality and Preference.

ექსპერიმენტში 50-მდე ადამიანი მონაწილეობდა. ჯგუფმა დაგეგმა მათი კვების ნეოფობიის (ახალი საკვების გამოცდის სურვილის არარსებობა) შესწავლა. ყველა მოხალისე დაიყო ორ ჯგუფად: ადამიანები, რომლებიც არჩევენ საკვებს და ისინი, ვისთვისაც საკვები განურჩეველი იყო

ყველა სუბიექტს მიართვეს ერთი და იგივე საჭმელები წითელ, თეთრ და ლურჯ თეფშებზე.

შედეგებმა აჩვენა, რომ საკვების მარილიანობისა და სასურველობის აღქმა პირველ ჯგუფში დამოკიდებული იყო თეფშების ფერზე, მეორეში კი არა. მაგალითად, წითელ და ლურჯ თეფშებზე საკვები უფრო მარილიანი ჩანდა, ვიდრე თეთრზე. წითელი თეფშები საკვებს ნაკლებად მიმზიდველს ხდიდა.

მეცნიერები თვლიან, რომ ეს კანონზომიერება აიხსნება იმით, რომ მარილიანი პროდუქტები ხშირად იყიდება ლურჯი შეფუთვით.