ნესვის მირთმევისას დაუშვებელია წყლის, რძის ან იოგურტის მიყოლება
ის ფოლიუმის მჟავას წყაროა. ფოლიუმის მჟავა, განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ბავშვისთვის მუცლადყოფნის პერიოდიდანვე, რადგან მისი ნაკლებობა ანემიის ერთ-ერთი მიზეზია. იმის გამო, რომ ნესვი დიდი ოდენობით უჯრედისს შეიცავს, ის მძიმე პროდუქტად ითვლება, ამიტომ დაუშვებელია მისთვის წყლის მიყოლება, განსაკუთრებით კი რძის, მაწვნისა და იოგურტის.
გასათვალისწინებელია ერთი მნიშვნელოვანი ფაქტი: ნესვი მწიფდება აგვისტოს დასაწყისში. თუკი მანამდე შეგხვდებათ დახლებზე, იცოდეთ, რომ ის ხელოვნურად, ზრდის მასტიმულირებლებითაა დამწიფებული.
გამოყენებამდე ნაყოფი გარეცხეთ გამდინარე, ცივი, სუფთა წყლით, საპნითა და ჯაგრისით. გაჭრის შემდეგ დარჩენილი ნაჭრები მაცივარში შეინახეთ არა უმეტეს 24 საათისა. ამ დროის გასვლის შემდეგ ის სახიფათოა ორგანიზმისთვის.
და კიდევ, ნესვს კანი ისე მოაშორეთ, რომ რბილობზე კანის სიმწვანე არ დარჩეს, რადგან ამ ადგილებში თავს იყრის ნიტრატები. ბავშვს მხოლოდ კანიდან დაახლოებით 3სმ-ის სიღრმეზე არსებული რბილობი მიეცით.
ასე რომ, მთელმა ოჯახმა მიირთვით ტკბილი, გემრიელი, არომატული ბაღჩეული - ნესვი და გაიგრილეთ ზაფხულის ცხელი დღეები.