ღვინის ხანგრძლივი, ზომიერი მოხმარება აუმჯობესებს გონებრივ შესაძლებლობებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ღვინის ხანგრძლივი, ზომიერი მოხმარება აუმჯობესებს გონებრივ შესაძლებლობებს

მეცნიერები 10 წლის განმავლობაში აკვირდებოდნენ 20000 ადამიანს. (1996- 2008 წლებში ისინი რეგულარულად ამოწმებდნენ სასმელის მოხმარებასა და გონებრივ შესაძლებლობებს). კვლევის ყველა მონაწილე ღებულობდა მცირე რაოდენობით ღვინოს - ქალები 2 ერთეულს, მამაკაცები - 4-ს. ერთეულის ქვეშ მეცნიერები გულისხმობენ 8 გრამ სუფთა სპირტს. მკვლევარების დასკვნა ცალსახაა: ამ პროპორციებში ღვინოში არსებული ალკოჰოლი დადებითად მოქმედებს ტვინის მუშაობაზე.

სხვა კვლევით დადასტურდა, რომ ღვინოს პრებიოტიკის თვისებები აღმოაჩნდა. წითელი ღვინის ზომიერი მოხმარება ამრავალფეროვნებდა და აჯანსაღებდა ნაწლავის მიკროფლორას. ეს ნაწილობრივ ხსნის ამ სასმელის ზოგად სარგებელს, რამეთუ ბაქტერიების მრავალფეროვნება დაკავშირებულია ჯანმრთელობასთან. როგორც ჩანს, ამის მიზეზი წითელ ღვინოში პოლიფენოლების მაღალი კონცენტრაციაა.