საშიშია თუ არა პალმის ცხიმის შემცველი  პროდუქტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

საშიშია თუ არა პალმის ცხიმის შემცველი  პროდუქტები

შეადარეს ალკოჰოლისა და თამბაქოს მრეწველობას. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციაში აღნიშნავენ, რომ ამ ინგრედიენტის გამოყენების პირდაპირი საშიშიროების გარდა, პალმის ცხიმის წარმოება გარემოს აზიანებს.

მთელი მსოფლიოს მეცნიერებს, პოლიტიკოსებს და ექიმებს ურჩევენ გადახედონ პალმის ცხიმისადმი დამოკიდებულებას, რათა „შემცირდეს ამ ინდუსტრიის უარყოფითი გავლენა ადამიანის ჯანმრთელობასა და პლანეტაზე“.

უახლოეს მომავალში პალმის ცხიმის შემცველი პროდუქტების დახლებიდან გაქრობა ნაკლებადაა მოსალოდნელი, რადგანაც კვების მრეწველობაში მას აქტიურად იყენებენ.

არსებობს ასევე ჩვეულებრივი თხევადი პალმის ზეთი, რომელსაც ბოთლებში ასხამენ: მასში არ არის საშიში ცხიმები. ეს ისეთივე მცენარეული ზეთია, რომლის გამოყენებაც საკვებში სავსებით შესაძლებელია.