გულის ჯანმრთელობისთვის ბოკალი ღვინის სარგებლობას ეჭვქვეშ აყენებენ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გულის ჯანმრთელობისთვის ბოკალი ღვინის სარგებლობას ეჭვქვეშ აყენებენ

მასაჩუსეტის ტექნოლოგიური ინსტიტუტის სპეციალისტებთან ერთად ეჭვქვეშ დააყენეს ადრე ჩატარებული კვლევები, რომელთა თანახმადაც მცირე რაოდენობით ალკოჰოლის, მაგალითად ბოკალი ღვინოს მოხმარება სასარგებლოა გულის ჯანმრთელობისთვის.

ამისათვის მეცნიერებმა გააანალიზეს 57 წლის საშუალო ასაკის 370 000 მოზრდილი ადამინის მონაცემები, რომლებიც კვირაში დაახლოებით ცხრა ულუფა ალკოჰოლს მოიხმარდნენ.

აღმოჩნდა, რომ ექსპერიმენტის ბევრი მონაწილე, რომელიც ზომიერად ან მცირე რაოდენობით ალკოჰოლს მოიხმარდა, როგორც წესი უფრო მეტად ჯანსაღი ცხოვრების წესს მისდევენ, ვიდრე ისინი, ვინც სპირტიანის სასმელების მიღებისაგან თავს იკავებენ. მაგალითად, ისინი უფრო მეტად არიან ფიზიკურად აქტიურები, მოიხმარენ ბოსტნეულსა და ნაკლებად მოიხმარენ თამბაქოს.

ამას გარდა, მეცნიერებმა ჩაატარეს მონაწილეთა ნიმუშების გენტიკური ანალიზი. მათ აღმოაჩინეს, რომ ალკოჰოლის მოხმარებისაკენ გენეტიკურად მიდრეკილი ადამიანები უფრო მეტად მოიხმარდნენ დიდი რაოდენობით სპირტიან სასმელს და აღენიშნებოდათ ჰიპერტონია და გულის იშემიური დაავადება.