/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : რჩევები მშობლებს

-თუ ჩემშია პრობლემა მითხარით, ბავშვი ხდება რამოდენიმე დღეში 2 თვის. დაბადებიდან მალევე დაეწყო ხმაურიანი სუნთქვა, სტრიდორიაო პედიატრმა. ამას დაემატა აპნოე, მოლურჯო ფერი ტუჩებთან, გულმკერდის ჩაზნექვა სუნთქვის დროს და ასევე ყელთან. მყავდა ორ ლარინგოლოგთან - ორივემ სიცილკისკისით გამომიშვა, ეს არაფერია, გაუვლის, უმეტესობას აქვსო. მყავდა ნეიროსკოპიაზე ჟანგბადი კარგად მიეწოდება ტვინს, ახლა გულის ექოსკოპიაზე მიმყავს. უბრალოდ მართლა ვერ მომისვენია მაინც, გუგლში ვკითხულობ რომ ბავშვი გადაუდებელ დახმარებას საჭიროებს თუ სუნთქვის დროს გულმკერდი ეზნიქება ასევე ყელთან და თუ აქვს აპნოეო და რაღა ვქნა არ ვიცი, ისევ მივიყვანო ვინმე სხვასთან? ანუ თითქოს როგორც კი გაიგებენ სტრიდორიაო უი ეგ არაფერი ბუნებრივიაო, და სტრიდორი ხომ ნიშნავს იმას რომ ბავშვს ან ლარინგომალაცია აქვს ან ტრაქეომალაცია, აშკარად დიდ ძალას ატანს სუნთქვის დროს. როგორ მოვიქცე?

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სიახლეები

რა კავშირია შაქრის შემცვლელებსა და კიბოს განვითარების რისკს შორის

რა კავშირია შაქრის შემცვლელებსა და კიბოს განვითარების რისკს შორის
სორბონის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ ზოგიერთი შაქრის შემცვლელის მოხმარება უკავშირდება კიბოს განვითარების მომატებულ რისკს.

პოტენციური კანცეროგენულობის რისკის შესაფასებლად, სპეციალისტებმა გაანალიზეს 102 865 მოზრდილი ფრანგის მონაცემები, რომლებიც 2009 წლიდან მონაწილოებდნენ ხანგრძლივ კოჰორტულ NutriNet-Santé კვლევაში.

მოხალისეები საუბრობდნენ თავის დაავადების ისტორიაზე, სოციალურ-დემოგრაფიულ მონაცემებზე, კვებაზე, ცხოვრების წესზე. სპეციალისტებმა შეკრიბეს მონაცემები ხელოვნური დამატკბობლების მოხმარების შესახებ და ჩაატარეს სტატისტიკური ანალიზი კიბოს განვითარების რისკთან კორელაციის დასადგენად.

ანალიზში ასევე ითვალისწინებდნენ დამატებით ფაქტორებს: ასაკს, სქესს, განათლებას, ფიზიკურ აქტივობას, თამბაქოს მოხმარებას, სხეულის მასის ინდექსს, სიმაღლეს, წონის მატებას დაკვირვების პერიოდში, დიაბეტს, კიბოს ოჯახურ ანამნეზსა და კვების რაციონს.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მონაწილეებში, რომლებიც მოიხმარდნენ დიდი რაოდენობით დამატკბობელს, განსაკუთრებით ასპარტამს და აცესულფამა-К, უფრო მაღალი იყო ზოგადად კიბოს განვითარების რიკსი მათთან შედარებით, ვინც შაქრის შემცვლელს არ ღებულობდა. ამასთან უფრო მაღალი იყო სარძევე ჯირკვლის და სიმსუქნესთან დაკაშირებული კიბოს განვითარების რისკი.

ამგვარად, კვლევის შედეგები აბათილებს ფართოდ გავრცელებულ მოსაზრებას, რომ ხელოვნური დამატკბობლები შაქრის უსაფრთხო ალტერნატივაა.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რა კავშირია შაქრის შემცვლელებსა და კიბოს განვითარების რისკს შორის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა კავშირია შაქრის შემცვლელებსა და კიბოს განვითარების რისკს შორის

პოტენციური კანცეროგენულობის რისკის შესაფასებლად, სპეციალისტებმა გაანალიზეს 102 865 მოზრდილი ფრანგის მონაცემები, რომლებიც 2009 წლიდან მონაწილოებდნენ ხანგრძლივ კოჰორტულ NutriNet-Santé კვლევაში.

მოხალისეები საუბრობდნენ თავის დაავადების ისტორიაზე, სოციალურ-დემოგრაფიულ მონაცემებზე, კვებაზე, ცხოვრების წესზე. სპეციალისტებმა შეკრიბეს მონაცემები ხელოვნური დამატკბობლების მოხმარების შესახებ და ჩაატარეს სტატისტიკური ანალიზი კიბოს განვითარების რისკთან კორელაციის დასადგენად.

ანალიზში ასევე ითვალისწინებდნენ დამატებით ფაქტორებს: ასაკს, სქესს, განათლებას, ფიზიკურ აქტივობას, თამბაქოს მოხმარებას, სხეულის მასის ინდექსს, სიმაღლეს, წონის მატებას დაკვირვების პერიოდში, დიაბეტს, კიბოს ოჯახურ ანამნეზსა და კვების რაციონს.

მონაწილეებში, რომლებიც მოიხმარდნენ დიდი რაოდენობით დამატკბობელს, განსაკუთრებით ასპარტამს და აცესულფამა-К, უფრო მაღალი იყო ზოგადად კიბოს განვითარების რიკსი მათთან შედარებით, ვინც შაქრის შემცვლელს არ ღებულობდა. ამასთან უფრო მაღალი იყო სარძევე ჯირკვლის და სიმსუქნესთან დაკაშირებული კიბოს განვითარების რისკი.

ამგვარად, კვლევის შედეგები აბათილებს ფართოდ გავრცელებულ მოსაზრებას, რომ ხელოვნური დამატკბობლები შაქრის უსაფრთხო ალტერნატივაა.