გავრცელებული საკვები დანამატი ნაწლავზე მოქმედებს - მეცნიერთა დასკვნა

ასეთ დასკვნამდე მივიდნენ ნორვეგიელი და ამერიკელი მეცნიერები.
ქსანტანის გუმფისი ხშირად გამოიყენება ნამცხვრებში, ნაყინსა და სალათების საკმაზებში. მას ასევე იყენებენ გლუტენის ანალოგად, უგლუტენო პროდუქტებში. აქამდე ითვლებოდა, რომ ეს დანამატი არ ზემოქმედებდა ადამიანის ორგანიზმზე, რადგანაც ის არ გადამუშავდებოდა. თუმცა სპეციალისტების ახალმა ნაშრომმა გამოავლინა, რომ E415 მოქმედებს ნაწლავის მიკრობიოტის მუშაობაზე, ანუ სასარგებლო ბაქტერიებზე, რომლებიც ნაწლავში ცოცხლობენ. ჩატარებული ანალიზით გამოვლინდა მიკროორგანიზმების გენეტიკური ცვლილებები და სწრაფი ადაპტაცია.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
მოცემული მომენტისათვის მეცნიერები გეგმავენ კვლევის გაგრძელებას.