გავრცელებული საკვები დანამატი ნაწლავზე მოქმედებს - მეცნიერთა დასკვნა - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გავრცელებული საკვები დანამატი ნაწლავზე მოქმედებს - მეცნიერთა დასკვნა

ასეთ დასკვნამდე მივიდნენ ნორვეგიელი და ამერიკელი მეცნიერები.

ქსანტანის გუმფისი ხშირად გამოიყენება ნამცხვრებში, ნაყინსა და სალათების საკმაზებში. მას ასევე იყენებენ გლუტენის ანალოგად, უგლუტენო პროდუქტებში. აქამდე ითვლებოდა, რომ ეს დანამატი არ ზემოქმედებდა ადამიანის ორგანიზმზე, რადგანაც ის არ გადამუშავდებოდა. თუმცა სპეციალისტების ახალმა ნაშრომმა გამოავლინა, რომ E415 მოქმედებს ნაწლავის მიკრობიოტის მუშაობაზე, ანუ სასარგებლო ბაქტერიებზე, რომლებიც ნაწლავში ცოცხლობენ. ჩატარებული ანალიზით გამოვლინდა მიკროორგანიზმების გენეტიკური ცვლილებები და სწრაფი ადაპტაცია.

მოცემული მომენტისათვის მეცნიერები გეგმავენ კვლევის გაგრძელებას.