საკვები პროდუქტები, რომლებიც აუარესებენ რევმატოიდული ართრიტის სიმპტომებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

საკვები პროდუქტები, რომლებიც აუარესებენ რევმატოიდული ართრიტის სიმპტომებს

რევმატოიდული ართრიტის მთავარი კლინიკური გამოვლინება სახსრების დაზიანებაა. ხშირად ვლინდება ანთებითი ხასიათის ტკივილით, მოძრაობის მკვეთრი შეზღუდვით, შესიებით. სახსრების, კუნთების, იოგების დაზიანებამ კი შესაძლოა მტევნების დეფორმაციაც გამოიწვიოს.

არსებობს პროდუქტები, რომლებიც აუარესებს რევმატოიდული ართრიტის სიმპტომებს, ამწვავებს ტკივილს. აქედან გამომდინარე, სასურველია ამ პროდუქტების რაციონიდან ამოღება ან მათი რაოდენობის შემცირება:

ამ პროდუქტებში შედის:

  • ხორცი - შეიცავს ომეგა -6-ს, რომლის დიდი რაოდენობით მიღებამ შესაძლოა გაამწვავოს ანთებითი პროცესები, რაც ამძაფრებს რევმატოიდული ართრიტისას ტკივილის შეგრძნებას. სასურველია, მეტი თევზის მიღება, რომელიც პროტეინებისა და ომეგა -3 ის კარგი წყაროა. ომეგა-3 ს კი ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება გააჩნია;
  • შაქარი;
  • შემწვარი პროდუქტები;
  • მზა, გადამუშავებული პროდუქტები;
  • ალკოჰოლი;
  • გლუტენის შემცველი პროდუქტები - ზოგიერთ შემთხვევაში, შესაძლოა სიმპტომების გაუარესება გამოიწვიოს