რომელი ღვინო უხდება სუშის
სუშისთვის შესაფერისია ცქრიალა კლასიკური მეთოდით დამზადებული ღვინო, ხოლო კრევეტებისთვის და კიბორჩხალებისთვის - შარდონე. პოპულარულ გველთევზასა და კიტრის როლებს თან ახლავს გევურზტრამინი, რომელიც არბილებს მჟავიანობას და ხსნის ციტრუსის და თეთრი წიწაკის არომატებს.
შემწვარი ქათამსა ან ღორის ხორცს უხდება მსუბუქი წითელი ღვინო, როგორიცაა ტემპრანილო ან ნებიოლო, ხოლო მჟავე რისლინგი და ვარდისფერი ღვინო ავსებს ვიეტნამურ, ტაილანდურ ან იაპონურ სამზარეულოს.
ექსპერტები ასევე გვირჩევენ, ყურადღება გავამახვილოთ ლუდზე, რომელიც საკმაოდ პოპულარულია აზიის ქვეყნებში. და მათთვის, ვისაც უყვარს ძლიერი სასმელები - საკე. თუ უალკოჰოლო სასმელებს ანიჭებთ უპირატესობას, მაშინ უნდა აირჩიოთ წვენები შაქრის გარეშე. ის არ „ჩაახშობს“ კერძის გემოს. ასევე შესანიშნავია მწვანე ჩაი.