როგორია კვების წესები ზამთრში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორია კვების წესები ზამთრში

ზამთარში კვების რეჟიმი არაფრით განსხვავდება ზაფხულისგან - საკვების მიღება დღეში 3-5-ჯერ მცირე ულუფებით.

საკვები არ უნდა იყოს ძალიან ცხელი, რათა ორგანიზმმა არ დახარჯოს ბევრი ენერგია მის გაგრილებაზე. კერძები მოამზადეთ სახლში - უმჯობესია გამოიყენოთ მოხარშული, ორთქლზე ან ღუმელში მომზადებული საკვები.

სხეულს სჭირდება ყველაფერი: ცხიმები, ცილები და ნახშირწყლები. მაგრამ ზამთარში ადამიანები ხშირად უპირატესობას ანიჭებენ ცხიმიან საკვებს, ამიტომ რაციონში არ არის საკმარისი ცილა. შეგიძლიათ მიიღოთ თევზი, ზღვის პროდუქტები, ფრინველი, უცხიმო ხორცი, ხაჭო, კვერცხი და ყველი.

ნუ დაივიწყებთ მცენარეულ საკვებს: შვრიაში, წიწიბურაში, თხილსა და პარკოსნებში ბევრი ცილაა.

თევზი თუ ხორცი?

სასურველია უფრო ხშირად მიირთვათ თევზი და ფრინველი. ხორცი - კვირაში 2-ჯერ. უფრო სასარგებლოა ცივი ზღვის თევზი: ქაშაყი, სარდინი, ორაგული და კალმახი. თევზის ეს სახეობები მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით, რომლებიც თრგუნავენ ორგანიზმში ანთებას და ამცირებს დეპრესიის რისკს.

ცხიმიანი თევზი შეიცავს D ვიტამინს, რომელიც წარმოიქმნება მზის სხივების ზემოქმედებით.

მეცნიერები გვირჩევენ დღეში 5 ულუფა ხილისა და ბოსტნეულის მიღებას.

არ შეიძლება ალკოჰოლის ჭარბად მიღება.

ზამთრის საკვები დიდად არ განსხვავდება ზაფხულის საკვებისგან. განსხვავება ისაა, რომ ზამთარში უფრო ცხელი გვინდება, ზაფხულში კი - გამაგრილებელი.