დიეტოლოგებმა დაასახელეს საკვები, რომელიც 50 წლის შემდეგ წონის კლებაში დაგეხმარებათ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დიეტოლოგებმა დაასახელეს საკვები, რომელიც 50 წლის შემდეგ წონის კლებაში დაგეხმარებათ

მათ12 საკვები ჩამოთვალეს წონის დაკლებისათვის.

სიაში პირველი იყო ფოთლოვანი მწვანილი, როგორიცაა სალათის ფოთოლი და ისპანახი. ეს საკვები დაბალკალორიულია და მდიდარია ბოჭკოებით, რაც ახანგრძლივებს გაჯერების შეგრძნებას. შემდეგ მიტრიმ ყურადღება გაამახვილა ვირთევზაზე, ტუნეცსა და ორაგულზე.

„50 წლის ასაკში ძალიან მნიშვნელოვანია საკმარისი ცილის მიღება კუნთების მასის შესანარჩუნებლად და მეტაბოლიზმის გასაუმჯობესებლად. თევზი კი მისი ერთ-ერთი საუკეთესო წყაროა. კვლევებმა აჩვენა, რომ ასაკთან ერთად კუნთების მასის შენარჩუნება ხელს შეუწყობს ჯანსაღი წონის შენარჩუნებას“, - განმარტა მან.

ავოკადო შემდეგია სიაში ბოჭკოების, ჯანსაღი ცხიმების, ვიტამინებისა და მინერალების გამო. დიეტოლოგებმა ასევე გაამახვილეს ყურადღება ქლიავზე, როგორც 50 წელზე უფროსი ასაკის ადამიანებისთვის მნიშვნელოვან საკვებზე. კვლევა აჩვენებს, რომ ქლიავს შეუძლია, შეამციროს ასაკთან დაკავშირებული ძვლის მასის დაკარგვის შანსი. ექსპერტების აზრით, ოთხი ქლიავი შეიცავს 400 კალორიას და მისი ჩირის დამატება შესაძლებელია როგორც დესერტში, ასევე მთავარ კერძებში.

დიეტოლოგები გვირჩევენ დიეტაში ქერის დამატებას, რადგან ის შეიცავს საკვებ ბოჭკოს, რაც ხელს უწყობს ქოლესტერინის დონის შემცირებას. დესერტად საუკეთესოა შავი შოკოლადის ტრიუფელის არჩევა.

სიაში ასევე მოხვდა კვერცხი, იოგურტი, ბოსტნეული, კენკრა, პარკოსნები და წყალი. მეშულამმა დაასკვნა, რომ ჩვენი ტვინი ხშირად წყურვილს შიმშილის გრძნობად აღიქვამს. ამიტომ ორგანიზმში სითხის ნაკლებობამ შეიძლება გამოიწვიოს წონის მატება.