რა უნდა იცოდეთ, თუკი საუზმეზე ყავასა და კრუასანს მიირთმევთ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა უნდა იცოდეთ, თუკი საუზმეზე ყავასა და კრუასანს მიირთმევთ

თუმცა დიეტოლოგიის თვალსაზრისით ეს კერძების არასწორი შერჩევაა. მათი რეგულარული მიღებისას ხდება ცხიმის დაგროვება.

კრუასანი უმაღლესი ხარისხის ფქვილისგან მზადდება. გარდა კალორიების, ნახშირწყლების, ნაჯერი ცხიმებისა, იქ არაფერია. ძალიან დაბალი პროცენტითაა ცილა. ვიტამინები, მინერალები და საკვები ბოჭკოები კი პრაქტიკულად არ არის.

კრუასანი არადაბალანსებული ნახშირწყლების დიდი რაოდნეობით შემცველი მაღალკალორიული პროდუქტია. ამიტომ სჯობს ის შევცვალოთ საუზმეზე ცეხვილი პურით. ეს უკანასკნელი უფრო მდიდარია სასარგებლო ელემენტებით.