რა საშიშროების შემცველია მარილის ხშირად დამატება საკვებში - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა საშიშროების შემცველია მარილის ხშირად დამატება საკვებში

კვლევა ტიულენის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა ჩაატარეს. აღმოჩნდა, რომ საკვებში მარილის ხშირი დამატება სიცოცხლის ხანგრძლივობას საშუალოდ 2 წლით ამცირებს მამაკაცებში და 1,5 წლით ქალებში. მეცნიერები მარილის მოხმარების შემცირებისაკენ მოგვიწოდებენ.

სამეცნიერო კვლევის ფარგლებში მეცნიერები ეყრდნობონენ UK Biobank-დან აღებულ 50 ათასი პაციენტის მონაცემებს. კვლევის მონაწილეებზე დაკვირვება 9 წელი გრძელდებოდა. მეცნიერებმა ანკეტების საშუალებით გამოარკვიეს პაციენტები უმატებდნენ თუ არა მარილს საკვებს და რამდენად ხშირად აკეთებდნენ ამას. აღმოჩნდა, რომ მარილის და მლაშე საკვების მოყვარულებში ნაადრევი სიკვდილიანობის რიცხვი 28%-ით მაღალი იყო. მეცნიერები ითვალისწინებდნენ სხვა ფაქტორებსაც: სქესი, ეთნიკური კუთვნილება, სხეულის მასის ინდექსი, ქრონიკული დაავადებები.

კვლევის შედეგების კომენტირებისას, მეცნიერები აღნიშნავენ, რომ რაციონიდან მარილის სრულად გამორიცხვა არ შეიძლება. თუმცა საკმაოდ ძნელია თითოეული ადამიანისათვის ამ პროდუქტი მოხმარების „ოქროს შუალედის“ განსაზღვრა.