რატომაა რისკის შემცველი გულისა და სისხლძარღვებისთვის ხორცის მიღება

მონაწილეობა მიიღო 65 წელს გადაცილებულმა 3931 ადამიანებმა. დაკვირვების მედიანა შეადგენდა 12,5 წელს. ათეროსკლეროზის ფონზე განვითარებული გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებს მეცნიერებმა მიაკუთვნეს მიოკარდიუმის ინფარქტი, გულის ფატალური იშემიური დაავადება, ინსულტი.
ცნობილია, რომ ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებმა შეიძლება გამოიწვიოს გულ-სისლძარღვთა სისტემის სხვადასხვა დაავადება ნაწლავის მიკრობიომის ცვლილების შედეგად.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ხორცში დიდი რაოდენობით არსებული L-კარნიტინის მოხვედრის შემდეგ, ბაქტერიები იწყებენ პოტენციურად მავნე ნივთიერებების გამომუშავება, რომლევიც სისხლში ხვდება, მათ შორის ტრიმეთილამინ N-ოქსიდი და მისი წინამორბედი γ-ბუტირობეტაინი და კროტონობეტაინი.
აღმოჩნდა, რომ წითელი ხორცის დიდი რაოდენობით მოხმარება ათეროსკლეროზის დაავადების განვითარების რისკს 22%-ით ზრდის. ამასთან თევზის, ფრინველის და კვერცხის მიღება მნიშვნელოვან კავშირში არ აღმოჩნდა დაავადების რისკთან.