რატომაა რისკის შემცველი გულისა და სისხლძარღვებისთვის ხორცის მიღება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომაა რისკის შემცველი გულისა და სისხლძარღვებისთვის ხორცის მიღება

მონაწილეობა მიიღო 65 წელს გადაცილებულმა 3931 ადამიანებმა. დაკვირვების მედიანა შეადგენდა 12,5 წელს. ათეროსკლეროზის ფონზე განვითარებული გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებს მეცნიერებმა მიაკუთვნეს მიოკარდიუმის ინფარქტი, გულის ფატალური იშემიური დაავადება, ინსულტი.

ცნობილია, რომ ცხოველური წარმოშობის პროდუქტებმა შეიძლება გამოიწვიოს გულ-სისლძარღვთა სისტემის სხვადასხვა დაავადება ნაწლავის მიკრობიომის ცვლილების შედეგად.

ხორცში დიდი რაოდენობით არსებული L-კარნიტინის მოხვედრის შემდეგ, ბაქტერიები იწყებენ პოტენციურად მავნე ნივთიერებების გამომუშავება, რომლევიც სისხლში ხვდება, მათ შორის ტრიმეთილამინ N-ოქსიდი და მისი წინამორბედი γ-ბუტირობეტაინი და კროტონობეტაინი.

აღმოჩნდა, რომ წითელი ხორცის დიდი რაოდენობით მოხმარება ათეროსკლეროზის დაავადების განვითარების რისკს 22%-ით ზრდის. ამასთან თევზის, ფრინველის და კვერცხის მიღება მნიშვნელოვან კავშირში არ აღმოჩნდა დაავადების რისკთან.