როგორ შეიძლება ტკბილისადმი ლტოლვის შემცირება

ტკბილეული შეიცავს მარტივ ნახშირწყლებს, რომლებიც სწრაფად იწოვება საჭმლის მომნელებელ ტრაქტში და ზრდის სისხლში გლუკოზის დონეს. ასეთი პროდუქტები სწრაფად იწვევს დანაყრების შეგრძნებას და მათ ათვისებას ორგანიზმი მინიმალური ძალისხმევით ახერხებს. შესაბამისად, ტკბილეული წარმოადგენს ენერგიის სწრაფ წყაროს, მაგრამ მისი მიღებიდან ადამიანს მალევე აღენიშნება შიმშილის გრძნობა. ტკბილეული ბევრ კალორიას შეიცავს და მათში პრაქტიულად არ არის სასარგებლო ნივთიერებები, უჯრედისი და ორგანიზმის უჯრედებისათვის საჭირო საშენი მასალა.
ტკბილის მიღება კმაყოფილების გრძნობას იწვევს, რის გამოც ამგვარი კვებითი ქცევა შეიძლება ჩვევად გადაიქცეს. ტკბილეულისადმი ლტოლვის შესამცირებლად უნდა გავამრავალფეროვნოთ რაციონი ბოსტნეულით, მარცვლეულით და მოვერიდოთ კვებათა შორის დიდი შუალედების გაკეთებას. ამგვარი შუალედი არ უნდა აღემატებოდეს 3-4 საათს. ძირითად კვებებს შორის შესაძლებელი წახემსება.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
თუ ტკბილი დიალობით გვინდება, უნდა გადავხედოთ კვების რაციონს მთლიანობაში და გამოვრიცხოთ სტრესული ფაქტორი, რომელიც კვების გაძლიერებას იწვევს. ეს შესაძლებელია იყოს არასასურველ სამსახურში წასვლის აუცილებლობა. ადრეული ვახშმის შემთხვევაში დაძინებამდე ერთი საათით ადრე შესაძლებელია მსუბუქი წახემსება ხილით, ბოსტნეულით ან რძის პროდუქტებით.
ჯანმრთელი ადამიანის რაციონში ტკბილეული და შაქარი საკვების დღეღამის კალორიულობის 5-10% შეიძლება იყოს.