გერონტოლეგებმა შეიმუშავეს სიცოცხლის მაქსიმალურად გამახანგრძლივებელი რაციონი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

გერონტოლეგებმა შეიმუშავეს სიცოცხლის მაქსიმალურად გამახანგრძლივებელი რაციონი

რომელიც სიცოცხლის მაქსიმალურად გახანგრძლივებას უწყობს ხელს.

მეცნიერებმა კვებასთან, მის დაავადებასა და სიცოცხლის ხანგრძლივობასთან დაკავშირებული (მათ შორის ვეგანური-, კეტოდიეტები, შიმშილი) რამდენიმე ასეული კვლევა გაანალიზეს.

სიცოცხლის ხაგნრძლივობას მეტნაკლებად უზრუნველყოფდა ის რაციონი, რომლის ძირითადი თავისებურება იყო რთული ნახშირწყლების ზომიერი ან მაღალი, ცილის დაბალი, მაგრამ საკმარისი მიღება, ძირითადად მცენარეული ცხიმების მოხმარება.

„ბევრი პარკოსნები, ცეხვილი მარცვლეული და ბოსტნეული, ცოტა თევზი, არავითარი წითელი ან გადამუშავებული ხორცი და ძალიან ცოტა თეთრი ხორცი, ნაკლები შაქარი და რაფინირებული მარცვლეული, მეტი ნიგოზი და ზეითუნის ზეთი და ასევე მცირე რაოდენობით შავი შოკოლადი“- მკლვევარებმა აღწერეს იდეალური რაციონი.

თუმცა გასათვალისწინებელია, რომ საჭირო შეიძლება გახდეს კვების რაციონის კორექცია. ასე მაგალითად, 65 წელს გადაცილებულ ადამიანებს სჭირდებათ მეტი ცილა, რათა მოხდეს კუნთოვანი მასის ასკობრივი კარგვის კომპენსირება. მკვლევარები გვირჩევენ, ჩვეული კვების რეჟიმის შეცვლამდე, ექიმთან კონსულტაციას.