/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

ყველაზე მავნე პროდუქტები- ძეხვეული სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარებას უწყობს ხელს

ყველაზე მავნე პროდუქტები- ძეხვეული სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარებას უწყობს ხელს
ყველაზე მავნე საკვები

პირველ ადგილზეა ძეხვეული - სოსისები, სარდელები, ძეხვები და ასე შემდეგ.მათში ბევრია მავნე ნივთიერება - კონსერვანტები, გემოს გამაძლიერებლები, მარილები და მავნე ცხიმი. ონკოლოგიური კვლევების ინსტიტუტის (აშშ) სპეციალისტები მივიდნენ იმ დასკვნამდე, რომ თანამედროვე ძეხვეულში იშვათად თუ აღმოაჩენთ ორგანიზმისთვის სასარგებლო ნივთიერებებს, სამაგიეროდ, ამ “სასუსნავმა” შეიძლება სწორი ნაწლავის კიბომდე მიგიყვანოთ.

მომდევნო ადგილი გაყინულ ნახევარფაბრიკატებსა და მზა პროდუქტებს უკავია. ბლინები, კატლეტები, პელმენები და სხვა მადის აღმძვრელად გამოიყურება და სწრაფადაც მზადდება, მაგრამ მათი თითოეული ულუფა დაახლოებით 1000 კალორიას და 60 გრამ ცხიმს შეიცავს, ეს კი ადამიანის ორგანიზმისთვის საკმაოდ მავნეა. ამ პროდუქტების დიეტური, ცხიმის მცირე შემცველობის მქონე ვარიანტებიც არსებობს, თუმცა მათში ბევრია მარილი და მავნე კონსერვანტი.

კრემიანი ფუნჩულა ფქვილის, შაქრისა და ტრანსცხიმების კონცენტრაციაა.ორგანიზმისთვის ყველა მათგანი საკმაოდ მავნეა, მათი ერთობლიობა - მით უმეტეს. დამტკიცებულია, რომ ერთი ცალი ფუნჩულა 10-20 გრამ ცხიმს და დაახლოებით სამას უსარგებლო კალორიას შეიცავს.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მაიონეზსა და კეტჩუპს- ამ ჯადოსნურ სოუსებს, რომლებიც, ტრადიციულად, თან ახლავს ფასტფუდის კერძების უმრავლესობას, შეუძლია, სასარგებლო საკვები ნამდვილ შხამად აქციოს. კეტჩუპი სტაბილიზატორებთან, ემულგატორებსა და კონსერვანტებთან ერთად ქიმიურ საღებავებსაც შეიცავს, ხოლო მისი დაახლოებით მეხუთედი შაქარია. ასეთი დრესინგი არაჩვეულებრივად ფარავს უგემური და, უბრალოდ, გაფუჭებული საკვების ბუნებრივ გემოს.

მაიონეზი კი ეგრეთ წოდებული ტრანსცხიმების - ცხიმმჟავების იზომერების - მატარებელია, რომლებიც ატყუებენ ორგანიზმს და ნატურალური ომეგა-3 და ომეგა-6 ცხიმჟავების ნაცვლად სხდებიან უჯრედების ბიომემბრანებში. ტრანსკონფიგურაციებს ონკოგენეზამდე, ათეროსკლეროზამდე მივყავართ, იზრდება შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკი და ქვეითდება იმუნიტეტი.

შეკითხვა ექიმს
<p>გამარჯობა, ვარ 59 კილო და მინდა წონის დაკლება. უკვე საკმაოდ დიდი ხანია არ ვიღებ შაქრის არანაირ სახეობას ხილის გარდა, არ ვჭამ ხორცს (გარკვეული მიზეზების გამო) ზეთში არაფერს არ ვწვავ,მარტო ვაცხობ და ვიკვებები დღეში 3 ჯერ, ვცდილობ დავიკლო წონაში, მაგრამ პირიქით ვიმატებს. იქნებ მირჩიოთ რამე ან დამანახოთ სად ვუშვებ შეცდომას? სიმაღლე 163. დიდი მადლობა წინასწარ.</p>

კიდევ ერთი საფრთხეა პლასტიკური შეფუთვა, რომელშიც ხშირად ეკონომიის მიზნით ინახება მაიონეზი, - სოუსში არსებულ ძმართან ურთიერთქმედებისას მისგან კანცეროგენული ნივთიერებები გამოიყოფა. გამოიცანით, სად ხვდებიან ისინი.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

ყველაზე მავნე პროდუქტები- ძეხვეული სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარებას უწყობს ხელს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ყველაზე მავნე პროდუქტები- ძეხვეული სწორი ნაწლავის კიბოს განვითარებას უწყობს ხელს

პირველ ადგილზეა ძეხვეული - სოსისები, სარდელები, ძეხვები და ასე შემდეგ. მათში ბევრია მავნე ნივთიერება - კონსერვანტები, გემოს გამაძლიერებლები, მარილები და მავნე ცხიმი. ონკოლოგიური კვლევების ინსტიტუტის (აშშ) სპეციალისტები მივიდნენ იმ დასკვნამდე, რომ თანამედროვე ძეხვეულში იშვათად თუ აღმოაჩენთ ორგანიზმისთვის სასარგებლო ნივთიერებებს, სამაგიეროდ, ამ “სასუსნავმა” შეიძლება სწორი ნაწლავის კიბომდე მიგიყვანოთ.

მომდევნო ადგილი გაყინულ ნახევარფაბრიკატებსა და მზა პროდუქტებს უკავია. ბლინები, კატლეტები, პელმენები და სხვა მადის აღმძვრელად გამოიყურება და სწრაფადაც მზადდება, მაგრამ მათი თითოეული ულუფა დაახლოებით 1000 კალორიას და 60 გრამ ცხიმს შეიცავს, ეს კი ადამიანის ორგანიზმისთვის საკმაოდ მავნეა. ამ პროდუქტების დიეტური, ცხიმის მცირე შემცველობის მქონე ვარიანტებიც არსებობს, თუმცა მათში ბევრია მარილი და მავნე კონსერვანტი.

კრემიანი ფუნჩულა ფქვილის, შაქრისა და ტრანსცხიმების კონცენტრაციაა. ორგანიზმისთვის ყველა მათგანი საკმაოდ მავნეა, მათი ერთობლიობა - მით უმეტეს. დამტკიცებულია, რომ ერთი ცალი ფუნჩულა 10-20 გრამ ცხიმს და დაახლოებით სამას უსარგებლო კალორიას შეიცავს.

მაიონეზსა და კეტჩუპს - ამ ჯადოსნურ სოუსებს, რომლებიც, ტრადიციულად, თან ახლავს ფასტფუდის კერძების უმრავლესობას, შეუძლია, სასარგებლო საკვები ნამდვილ შხამად აქციოს. კეტჩუპი სტაბილიზატორებთან, ემულგატორებსა და კონსერვანტებთან ერთად ქიმიურ საღებავებსაც შეიცავს, ხოლო მისი დაახლოებით მეხუთედი შაქარია. ასეთი დრესინგი არაჩვეულებრივად ფარავს უგემური და, უბრალოდ, გაფუჭებული საკვების ბუნებრივ გემოს.

მაიონეზი კი ეგრეთ წოდებული ტრანსცხიმების - ცხიმმჟავების იზომერების - მატარებელია, რომლებიც ატყუებენ ორგანიზმს და ნატურალური ომეგა-3 და ომეგა-6 ცხიმჟავების ნაცვლად სხდებიან უჯრედების ბიომემბრანებში. ტრანსკონფიგურაციებს ონკოგენეზამდე, ათეროსკლეროზამდე მივყავართ, იზრდება შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკი და ქვეითდება იმუნიტეტი.

კიდევ ერთი საფრთხეა პლასტიკური შეფუთვა, რომელშიც ხშირად ეკონომიის მიზნით ინახება მაიონეზი, - სოუსში არსებულ ძმართან ურთიერთქმედებისას მისგან კანცეროგენული ნივთიერებები გამოიყოფა. გამოიცანით, სად ხვდებიან ისინი.