როგორია სასარგებლო ბუტერბროდის რეცეპტი
ნებისმიერი ცილოვან-ცხიმიანი პროდუქტი - ძეხვი ან ყველი.
ბუტერბროდების მომზადებისას ხშირად გვავიწყდება უჯრედისი. სასარგებლო რომ იყოს, 100გ ბუტერბროდს უნდა დავუმატოთ 200 გ უჯრედისი ხილისა და ბოსტნეულის სახით. ანუ უჯრედისი სხვა ინგრედიანეტებთან შედარებით 2-ჯერ მეტი უნდა იყოს.
სამწუხაროდ, ჩვენ ხშირად მივირთმევთ საუზმეზე არც თუ ისე სასარგებლო პროდუქტებს. კარაქიანი პურისა და ყველის ბუტერბროდი უარყოფითად მოქმედებს გულისა და კუჭუკანა ჯირკვლის მუშაობაზე. აღნიშნული ინგრედიენტები შეიცავს ბევრ ქოლესტერინსა და ტრიგლიცერიდებს, რომლებიც აჩქარებენ მთელი სხეულის სისხლძარღვებში ათეროსკლეროზის განვითარებას.