რომელია ნაწლავისთვის მავნე პროდუქტები
სპეციალისტმა აღნიშნა, რომ არასწორი კვების რეჟიმის გამო, ადამიანი მეტად მგრძნობიარე ხდება ინფექციების მიმართ და დასნებოვნების შანსიც მატულობს. ნაწლავის ლორწოვან გარსში არის ადამიანის იმუნური სისტემის 70%, ამიტომ ნაწლავის ბაქტერიებს სჭირდება სწორი კვება. „ნაწლავში არსებული ბაქტერიები ურთიერთქმედებს ნერვულ და იმუნურ სისტემასთან“- განაცხადა ტომას ფრინინგმა.
ექსპერტის განცხადებით, საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე უარყოფით გავლენას ახდენს შაქარი, შებოლილი და დამუშავებული ძეხვეული. „ბაქტერიები სწრაფად შლის შაქარს და მათი გამრავლების პროცესი მნიშვნელოვნად ჩქარდება. ძეხვეულის დამუშავებისას გამოთავისუფლება კანცეროგენები და მათი ხშირი გამოყენებისას იზრდება სიმსივნის განვითარების რისკი“-განაცხადა მედიკოსმა.