რომელი ბოსტნეული ამცირებს ინსულტის განვითარების რისკს

რომელთა მოხმარებაც, მნიშვნელოვნად (24%-ით) ამცირებს ინსულტის განვითარების რისკს.
სპეციალისტის განცადებით, მილიონობით ადამიანს უვითარდება ინსულტი, თუმცა შეინიშნება ამ დაავადებით გამოწვეული სიკვდილიანობის რიცხვის შემცირება. ინსულტის განვითარება შეიძლება ავიცილოთ თავიდან იმ ღონისძიებების საშუალებით, რომლებიც მიმართულია გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობის გაუმჯობესებისაკენ და ასევე დიეტის დაცვით. საუკეთესო პროდუქტები კი საამისოდ არის ბატატი და კარტოფილი.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ასევე მედიკოსის განცხადებით, აუცილებელია შევინარჩუნოთ არტერიული წნევის დონე ნორმულ მაჩვენებელზე, რომელიც წარმოადგენს ინსულტის წამყვან რისკ-ფაქტორს. ამაში ჩვენ დაგვეხმარება ის პროდუქტები, რომლებიც დიდი რაოდენობით შეიცავს კალიუმს, კერძოდ: კარტოფილი, ბანანი, პომიდორი, შავი ქლიავი, ნესვი და პარკოსნები.