ვიტამინების ძირითადი წყაროები

ძირითადი წყაროებია: თევზი, ბოსტნეული, თხილი და ახალი მწვანილი. დაბალანსებული დიეტა მნიშვნელოვანია ჯანმრთელობისთვის და ორგანიზმმა საკვებიდან უნდა მიიღოს მაქსიმალური ვიტამინები და მიკროელემენტები. ამიტომ ჰიპოვიტამინოზის თავიდან ასაცილებლად აფთიაქში კი არ უნდა მივმართოთ, არამედ ჯანსაღი პროდუქტები მივიღოთ.
A და D ვიტამინების, აგრეთვე ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების ძირითადი წყაროა თევზი (კალმახი, ქაშაყი, სკუმბრია, ვირთევზა).
A და E ვიტამინებით მდიდარია თხილი (ნუში, ნიგოზი, თხილი), კომბოსტო და ახალი მწვანილი.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ქლოროფილი არის კარგი ანტიოქსიდანტი, რომელიც მონაწილეობს ჰემოპოეზის პროცესებში. ის გავლენას ახდენს ცხიმების მეტაბოლიზმზე და აქვეითებს მადას. მხოლოდ 200 გრამი მწვანე ბოსტნეულით შეიძლება დაკმაყოფილდეს C, K და PP ვიტამინებზე ყოველდღიური მოთხოვნილება.
მწვანილში ასევე არის ბევრი B ვიტამინი, ხოლო ოხრახუში ფაქტობრივად შეიცავს ფოლიუმის მჟავას (B9) მარაგს, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ქალებისთვის ორსულობის დაგეგმვისას.