5 გზა მუცლისა და კუჭის ტკივილის შესამსუბუქებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

5 გზა მუცლისა და კუჭის ტკივილის შესამსუბუქებლად

ჯანჯაფილი

კვლევებმა აჩვენა, რომ ჯანჯაფილი ეფექტურია გულისრევისა და ღებინების შესამსუბუქებლად. ჯანჯაფილს აქვს ანთების საწინააღმდეგო, ანტიოქსიდანტური, სიმსივნის საწინააღმდეგო და წყლულის საწინააღმდეგო ეფექტი.

მიირთვით მარილიანი კრეკერი

როცა კუჭის ტკივილი გაწუხებთ მოძებნეთ უცხიმო, მსუბუქი და ოდნავ მარილიანი საკვები. საუკეთესო შედეგს დაინახავთ, როდესაც დღის განმავლობაში მცირე ულუფებით მიირთმევთ. საკვები, როგორიცაა მარილიანი კრეკერი, ადვილად გადადის კუჭში და არსებობს მტკიცებულება, რომ ის შეიწოვს გაღიზიანების გამომწვევ მჟავას, რომელიც კუჭშია. ხელს უშლის კუჭში მჟავას გამოყოფას, ხოლო მძიმე საკვები უფრო მეტ მჟავას წარმოქმნას იწვევს. თუმცა, საჭიროა მისი ზომიერად მიღება.

შემდეგი პროდუქტების მიღება ასევე დაგეხმარებათ:

  • ბანანი;
  • ვაშლის;
  • იოგურტი;
  • წვნიანი;
  • ზოგიერთი ბოსტნეული;
  • ბრინჯი;
  • შვრია

მიუხედავად იმისა, რომ ჩამოთვლილი საკვების მიღებას შეუძლია შეამციროს კუჭისა და მუცლის ტკივილის პრობლემები, აუცილებელია გვახსოვდეს, რომ ეს მიდგომები გამიზნულია, როგორც დროებითი გადაწყვეტილებები.

თუ კუჭის ან მუცლის დისკომფორტი რამდენიმე დღეზე მეტხანს გაგრძელდება ან გაუარესდება, გადამწყვეტია კონსულტაცია ჯანდაცვის პროვაიდერთან საფუძვლიანი შეფასებისა და შესაბამისი მკურნალობისთვის.

მიიღეთ სითხეები

სითხე მნიშვნელოვანია ტკივილის დროს, განსაკუთრებით ღებინებისა და დიარეის შედეგად დაკარგული სითხის შესავსებად. ასევე სასარგებლოა ელექტროლიტების მიღება.

მოერიდეთ გარკვეულ საკვებს

ის გვირჩევს უარი თქვას საკვებზე, რომელსაც მაღალი ცხიმის შემცველობა აქვს. მოერიდეთ მჟავე საკვებს, როგორიცაა ყავა, ფორთოხლის წვენი, პომიდვრის წვენი და ალკოჰოლი. არ არის სასურველი ტკბილი, გაზიანი სასმელები და სპორტული სასმელები.

თუ კუჭის ტკივილი მუდმივია, მძიმეა ან თან ახლავს სხვა შემაშფოთებელ სიმპტომებს, აუცილებელია მიმართოთ ექიმს. აუცილებლად მიმართეთ ექიმს, თუ:

  • ვერ აჩერებთ ღებინებას;
  • არ გაქვთ მადა;
  • შეინიშნება წონაში კლება;
  • გიჭირთ ყლაპვა

ზოგიერთ შემთხვევაში, კუჭის ტკივილი შეიძლება იყოს სხვა სამედიცინო მდგომარეობის ნიშანი, როგორიცაა:

  • აპენდიციტი;
  • ნაღვლის კენჭები;
  • თირკმლის ქვები;
  • კუჭის წყლული;
  • Პნევმონია;
  • გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომი