/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

გასტროენტეროლოგია

რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს

რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს
ყავაში მჟავის ან ცხიმის შემცველობამ შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის პრობლემები, როგორიცაა

გულძმარვა, მჟავა რეფლუქსი და შებერილობა.

კოფეინირებული ყავის დალევა ზრდის მჟავის რაოდენობას, რაც აადვილებს მჟავას რეფლუქსისა და გულძმარვის განვითარებას, მაგრამ არსებობს უამრავი დაბალი მჟავიანობის ვარიანტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ სიმპტომების საწინააღმდეგოდ.

კოფეინი ბუნებრივი სტიმულატორია, მაგრამ ის ასევე აძლიერებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის შეკუმშვას, ასევე კუჭის მჟავას გამომუშავებას. ყავის სახეობიდან გამომდინარე, ის ასევე შეიძლება შეიცავდეს დიდი რაოდენობით მჟავებს, რამაც შეიძლება დააჩქაროს საჭმლის მონელება.

ყავა, რომელიც მდიდარია მჟავით მოიცავს: არაბიკას მარცვლებისგან დამზადებულ ყავასა და მსუბუქად მოხალულ ყავას.

დაბალი მჟავიანობის ყავის ვარიანტები:

შეკითხვა ექიმს
<p>გამარჯობათ ვარ 25 წლის ბიჭი და გუშინ გავიკეთე სისხლის ანალიზი ჩემი გადაწყვეტილებით იმიტომ რომ მქონდა კუჭის შეკრულობა საშინელი ეხლა იმდენად აგარ რაც გასტრიტოლის წვეთების კეტილეპტის და მეზინფორტეს დალევა დავიწყე. მქონდა ასევე საშინელი ტკივილი მუცლის ზედა მარცხენა მხარეს ნეკნებ ქვეშ საშინელი ტკივილი. ეხლა იმდენად აღარ. ანრა არის მუცლის მაგნაწილშიდა როგორცვე ცოტა რაგაცას შევჭამ თითქოს და ტონა ჭამაო. რაც შეეეხებააა ჩემსს სისხლის ანალიზსსსს ერითროციტები მააქვსს მომატებული შედეგი 6.19 და ნორმა 5.9 წერია .ასევე ჰემოგლობინი 17.8 წერია შედეგიდა ნორმა 17.5 ..ასევე მაქ ეოზინოფილის პროცენტი 0.5 და ნორმაა 1-5 წერია და გვერძე წერია რომდაბალი მაჩვენებელია და და თვითონ ეოზინოფილი და არა ეოზინოფილის პროცენტი (ორიწერია ) ეგ მააქვს 0.03 და ნორმა 0.044 -0.5 წერიაა დააა ძან ავნერვიიულდი რატომ მაქვს ეს ეოზინოფილი დაბალიდა რისი მანიშნებელია? ან ერითროციტების და ჰემოგლობინის მატება რიიისი ნიშანიააა (ძალიან გთხოვთ მიპასუხეთ ).</p>

კარგად მოხალული, მუქი ყავის მარცვლებისგან დამზადებული ყავა - ამ ტიპის ყავას ნაკლები მჟავიანობა აქვს, რადგან ისინი შეიცავენ ნაკლებ ნაერთებს, რომლებიც კუჭის მჟავას წარმოქმნას აძლიერებს.

ესპრესოს მარცვლები - დუღილის პროცესი უფრო ხანმოკლეა ესპრესოსთვის, რაც ამცირებს მჟავას შემცველობას.

ცივი სასმელი - ცივი მოხარშული ყავა, არის ყავის წყალში გრილ ტემპერატურაზე ხანგრძლივი პერიოდის განმავლობაში ჩაყრის პროცესი. მსხვილად დაფქულ მარცვლებს წყალში აჩერებენ დაახლოებით 12-24 საათის განმავლობაში. წყალი ჩვეულებრივ ოთახის ტემპერატურის არის, მაგრამ შეიძლება უფრო ცივი წყლის გამოყენებაც. დაბალი ტემპერატურა ხელს უწყობს ყავის სიმწარის და მჟავიანობის შემცირებას.

აირჩიეთ ყავის ბრენდები, რომელთაც დაბალი მჟავიანობა აქვთ.

იმისათვის,რომ თავიდან აიცილოთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაღიზიანება:

არ დალიოთ ყავა უზმოზე.

შეზღუდეთ ყავის რაოდენობა 3-დან 4 ჭიქამდე.

ნაღები ჩაანაცვლეთ უცხიმო რძით. ან გამოიყენეთ ნუშის, სოიოს ან შვრიის რძე, როგორც კრემი.

გამოიყენეთ ქაღალდის ფილტრი ლითონის ფილტრის ნაცვლად, რადგან ქაღალდი აკავებს მეტ მჟავას.

თუ გულძმარვა, მჟავა რეფლუქსი და შებერილობა კვლავ პრობლემად რჩება, მიმართეთ ექიმს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს

გულძმარვა, მჟავა რეფლუქსი და შებერილობა.

კოფეინირებული ყავის დალევა ზრდის მჟავის რაოდენობას, რაც აადვილებს მჟავას რეფლუქსისა და გულძმარვის განვითარებას, მაგრამ არსებობს უამრავი დაბალი მჟავიანობის ვარიანტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ სიმპტომების საწინააღმდეგოდ.

კოფეინი ბუნებრივი სტიმულატორია, მაგრამ ის ასევე აძლიერებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის შეკუმშვას, ასევე კუჭის მჟავას გამომუშავებას. ყავის სახეობიდან გამომდინარე, ის ასევე შეიძლება შეიცავდეს დიდი რაოდენობით მჟავებს, რამაც შეიძლება დააჩქაროს საჭმლის მონელება.

ყავა, რომელიც მდიდარია მჟავით მოიცავს: არაბიკას მარცვლებისგან დამზადებულ ყავასა და მსუბუქად მოხალულ ყავას.

დაბალი მჟავიანობის ყავის ვარიანტები:

კარგად მოხალული, მუქი ყავის მარცვლებისგან დამზადებული ყავა - ამ ტიპის ყავას ნაკლები მჟავიანობა აქვს, რადგან ისინი შეიცავენ ნაკლებ ნაერთებს, რომლებიც კუჭის მჟავას წარმოქმნას აძლიერებს.

ესპრესოს მარცვლები - დუღილის პროცესი უფრო ხანმოკლეა ესპრესოსთვის, რაც ამცირებს მჟავას შემცველობას.

ცივი სასმელი - ცივი მოხარშული ყავა, არის ყავის წყალში გრილ ტემპერატურაზე ხანგრძლივი პერიოდის განმავლობაში ჩაყრის პროცესი. მსხვილად დაფქულ მარცვლებს წყალში აჩერებენ დაახლოებით 12-24 საათის განმავლობაში. წყალი ჩვეულებრივ ოთახის ტემპერატურის არის, მაგრამ შეიძლება უფრო ცივი წყლის გამოყენებაც. დაბალი ტემპერატურა ხელს უწყობს ყავის სიმწარის და მჟავიანობის შემცირებას.

აირჩიეთ ყავის ბრენდები, რომელთაც დაბალი მჟავიანობა აქვთ.

იმისათვის,რომ თავიდან აიცილოთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გაღიზიანება:

არ დალიოთ ყავა უზმოზე.

შეზღუდეთ ყავის რაოდენობა 3-დან 4 ჭიქამდე.

ნაღები ჩაანაცვლეთ უცხიმო რძით. ან გამოიყენეთ ნუშის, სოიოს ან შვრიის რძე, როგორც კრემი.

გამოიყენეთ ქაღალდის ფილტრი ლითონის ფილტრის ნაცვლად, რადგან ქაღალდი აკავებს მეტ მჟავას.

თუ გულძმარვა, მჟავა რეფლუქსი და შებერილობა კვლავ პრობლემად რჩება, მიმართეთ ექიმს.