რომელი საკვების მიღებას უნდა მოერიდოთ ჯანსაღი მიკრობიომის შესანარჩუნებლად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი საკვების მიღებას უნდა მოერიდოთ ჯანსაღი მიკრობიომის შესანარჩუნებლად

ამიტომ, უმჯობესია ყურადღება მიაქციოთ მას. დიეტასა და კვებას შეუძლია გავლენა მოახდინოს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემების მოგვარებაზე.

საკმაოდ მარტივია ისეთი საკვების პოვნა, რომელიც საშუალებას მოგცემთ შეინარჩუნოთ საჭმლის მომნელებელი სისტემის ჯანმრთელობა.

ჯანსაღი დიეტა ხელს უწყობს ჯანსაღი ნაწლავის მიკრობიომის ჩამოყალიბებას, რაც საკვანძოა ძლიერი იმუნური სისტემის შესანარჩუნებლად, ფსიქიკური ჯანმრთელობის გასაძლიერებლად.

სწორი კვება აძლიერებს თქვენი ნაწლავის რთულ მიკრობიომს. თქვენი ჯანმრთელობისთვის აუცილებელია ნაწლავის ბაქტერიების კარგი ბალანსის შენარჩუნება.

ნიშნები, რომლებიც ნაწლავის პროვლემებზე მიუთითებს: გულძმარვა, ყაბზობა, დიარეა, დაღლილობა, გამონაყარი კანზე,

ეს ყველაფერი არის ინდიკატორი, რომ გჭირდებათ კვებითი ცვლილებების განხორციელება.

საკვები, რომელიც არ არის ნაწლავებისთვის სასარგებლო:

მარილიანი, ნატრიუმის მაღალი შემცველობის პროდუქტები - ნატრიუმის მაღალი შემცველობის საკვების მიღებას(მაგალითად, ჩიფსების) შეუძლია შეანელოს საჭმლის მონელება.

გადამუშავებული საკვები - დამუშავებულ საკვებში დამატებული კონსერვანტები ნამდვილად ართულებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის ნორმალურ ფუნქციონირებას. ის ანელებს ნაწლავის მოძრაობას და აძლევს მავნე ბაქტერიებს დაგროვების საშუალებას.

Შემწვარი საკვები - ცხიმებით გაჯერებული საკვების მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს საჭმლის მონელების დარღვევა.

ხელოვნური დამატკბობლები - რომ ნებისმიერი საკვები პროდუქტი, რომელიც იდენტიფიცირებულია როგორც "ხელოვნური", ორგანიზმისთვის რთულად მოსანელებელია.

წითელი ხორცი - შეეცადეთ შეზღუდოთ წითელი ხორცის მიღება. (არაუმეტეს კვირაში ორჯერ).