/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რჩევები

თაფლის 5 სარგებელი ჯანმრთელობისთვის

თაფლის 5 სარგებელი ჯანმრთელობისთვის
თაფლი სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, მაგრამ ის ბევრ შაქარს შეიცავს, ამიტომ მნიშვნელოვანია მისი ზომიერად მიღება.

ის შედგება ორი მარტივი შაქრისგან, რომელსაც გლუკოზა და ფრუქტოზა ეწოდება, ზოგიერთ მინერალთან ერთად.

თაფლი არსებითად ბუნებრივი თხევადი შაქარია.

ერთი სუფრის კოვზი თაფლი შეიცავს:

  • 61 კალორიას;
  • 17 გრამ ნახშირწყალს;
  • მცირე რაოდენობით შეიცავს ბოჭკოს და ცილას.

თუმცა, ჩვეულებრივი შაქრისგან განსხვავებით, მას აქვს გარკვეული სპეციფიკური და უნიკალური ჯანმრთელობის სარგებელი.

მდიდარია ანტიოქსიდანტებით

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა. ბოლო რამდენიმე თვეა სამსახურში ძალიან ვიღლები, ისე, რომ გონებრივად ვითიშები და თვალები მეხუჭება. სამსახურში კი მიწევს მძიმე ფიზიკური შრომა, თუმცა 2 წლის მანძილზე ასე არასდროს ვყოფილვარ. მაინტერესებს თქვენი რჩევა. ასევე რა ვიტამინები უნდა შევიმოწმო? ასევე ვარ რკინადეფიციტური ანემიისკენ მიდრეკილი და ექიმის დანიშნულებით ვსვამ გალფერს.</p>

თაფლი შეიცავს როგორც ფლავონოიდებს, ასევე პოლიფენოლებს, ნაერთებს, რომლებიც გვხვდება ბუნებრივ, მცენარეულ საკვებში. ამ ნაერთებს აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები და ისინი მოქმედებენ როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტები ორგანიზმში.

აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები

როგორც ფლავონოიდები, ასევე პოლიფენოლები დადასტურებულია, რომ არის ანთების საწინააღმდეგო, რაც ნიშნავს, რომ მათ შეუძლიათ ხელი შეუწყონ ორგანიზმში ანთების შემცირებას.

ამცირებს ხველას და ყელის ტკივილს

თაფლი ამსუბუქებს გაღიზიანებას და ამცირებს ანთებას.

გაითვალისწინეთ, რომ თაფლი არ უნდა იყოს ხველის ან ყელის ტკივილის ერთადერთი სამკურნალო საშუალება და მისი გამოყენება არ არის რეკომენდებული 1 წლამდე ბავშვებში.

ეხმარება ჭრილობების და დამწვრობის მკურნალობას

თაფლის ზოგიერთი სახეობა გამოიყენება ადგილობრივად. ჭრილობებისა სამკურნალოდ.

კვლევებმა აჩვენა, რომ მანუკას თაფლი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, აქვს ანტიბაქტერიული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები.

შეუძლია შეამციროს აკნეს გამონაყარი

თაფლს აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიბაქტერიული თვისებები.

თაფლში არის ფერმენტი კატალაზა, რომელიც ანთების შემსუბუქებას უწყობს ხელს. აკნეს დროს შესაძლებელია მცირე რაოდენობით მისი ადგილობრივად გამოყენება.

თაფლის სხვა შესაძლო სარგებელი

მიმდინარეობს კვლევა იმის შესახებ, თუ როგორ შეიძლება თაფლი დაეხმაროს.

  • გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობას;
  • გასტროენტერიტის სიმპტომების შემსუბუქებას;
  • მეხსიერების დარღვევების შემცირებას

უსაფრთხოა თუ არა კრისტალიზებული თაფლის ჭამა?

უმჯობესია თაფლი შეინახოთ გრილ, მზისგან დაცულ ადგილას. მაგრამ მაშინაც კი, თუ სწორად არის შენახული, თაფლი ხანდახან შეიძლება დაკრისტალდეს, რაც შეუძლებელს ხდის თაფლის კონტეინერიდან ამოღებას. თაფლი, რომელშიც გლუკოზის მაღალი რაოდენობაა ფრუქტოზასთან შედარებით მეტად ადრე კრისტალიზდება, მაგრამ კრისტალიზებული თაფლი მაინც უსაფრთხოა საჭმელად.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

აზარტულ თამაშებზე დამოკიდებულების პირველი ნიშნები
აზარტულ თამაშებზე დამოკიდებულების პირველი ნიშნები
აზარტულ თამაშებზე დამოკიდებულება ხშირად თან ახლავს ალკოჰოლიზმს.
სრულად
თუ 30 წელზე მეტის ხართ, სამ ექიმს უნდა მიმართოთ
თუ 30 წელზე მეტის ხართ, სამ ექიმს უნდა მიმართოთ
რომელ ექიმთან ვიზიტია აუცილებელი ამა თუ იმ ასაკში?
სრულად
რომელი წყალია უფრო ჯანსაღი: გადადუღებული, მინერალური, თუ გაფილტრული?
რომელი წყალია უფრო ჯანსაღი: გადადუღებული, მინერალური, თუ გაფილტრული?
სიცოცხლის განმავლობაში ადამიანი სვამს 40 ტონაზე მეტ წყალს და თუ ორგანიზმი კარგავს სითხის 20%-ს, შესაძლებელია ფატალური შედეგი დადგეს.
სრულად
ჯანმრთელობის რომელი პრობლემებია გავრცელებული გაზაფხულზე და როგორ შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა
ჯანმრთელობის რომელი პრობლემებია გავრცელებული გაზაფხულზე და როგორ შევინარჩუნოთ ჯანმრთელობა
გაზაფხულის სეზონს თან ახლავს რამდენიმე გავრცელებული პრობლემა, მაგალითად ცხვირიდან გამონადენი, ცრემლდენა, ცხელება.
სრულად
ყველაზე სასარგებლო მწვანილი ხანდაზმულებისთვის
ყველაზე სასარგებლო მწვანილი ხანდაზმულებისთვის
ოხრახუში ყველაზე სასარგებლო მწვანილია ხანდაზმულებისთვის. იგი შეიცავს C და K ვიტამინებს, ასევე უჯრედისს.
სრულად
რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს
რა შეცდომებს ვუშვებთ სუპის მომზადებისა და ჭამის დროს
უნდა გადაწუროთ თუ არა პირველი ბულიონი, როგორ გავზარდოთ წვნიანში მცენარეული ცილის წილი, დავამატოთ თუ არა არაჟანი და რატომ არის მნიშვნელოვანი ბოსტნეულის ფერზე ყურადღების გამახვილება.
სრულად
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
კატეგორია : რჩევები

-რამდენიმე თვეა ვიტანჯები და მხოლოდნახლა მივხდო და მინდა ამოხსნათ ესეთი რამე თუნგაგიგიათბდა რა შემღხვევაში ანუ დავრწმინდი უკვე ბევრჯერ დავაკვირდი რომ ზუსტად გამეცა პასჯხი და დავინახე რომ როცა მშოვდება ანუ ნაეამი ვარ დაახლოებით ნახევარი საათის ჭინ და კიდევ მონშივდა ხო?ამდროს ეყალს ვსვავ და მააძღიბს.ანუ სინამდვილეში გამოდის რომ წყალი მეყირია და არა მშია მაგრამ ამას ვერ ვხდები შეგრძნებით მშია.სინამდვილეში კი წყალი მწყურია. და მეორე ისაა რომ როცა მეყირია და ვსვავ ვსვავ წყალს და არმიკლავს წყირვილს ამდროა თურმე ტობილი მინდა და რა წამს ტკბილს ვჭამ მიმშვიდდება სხეული.გონება.არადანმწყურია ისესტინგანცდა მაქვს სინამდვილეში კი ტკბილი მჭირდება. აი ამ უკიღმართობას ვერ ვუგებ ეს რაარია?

კატეგორია : რჩევები

-დიდხანს და აკვირდოთ და და ადგინეთ რომ ის პროდიქტები რომლებიც შედარებით მეტ სისველეს შეიხავენ ანუ წყალს მწყენს.მექმნება პრობლემა ზოგი მიცელს მტკენს ზოგჯწრ წმევა მეწევა ზოგჯწრ მჟაბიანობა მემატება.ზოგჯწრ ჰადანეტებული წყირვილის გამხსა მიჩნდება.იმეტეაად კი მკავიანობას მიმატებს.მარატქლია პრობლემა მაქვს საჭმლისონელებია ფაქტია მაგრამ მე მაინტერესებს რა კავშირშია სველი პროდიქტები საჭმლისონელებია სოსტემის გაღოზიანებასთქნ?შეძლებთ ეს რომ ამკხსნათ?თუნდაც ბთქვად ერთ მაგალოთს მოგიყვანთ. კარტოფილი.რომელოც მეტ სიაველეს აიხავს და ნაკლებ ცხომს იყხოვს მომზადებისას ანუ თინსაც მკხარშვისას ნაკლები ცხიმის დამატებას იყხოვს იფრომვმებს მკავიანობას მიმატებს ვიდრე ის რომელოც მშრალია როცა მოხარშავ იშლება ეგრევე და ბევრ ცხიმის მოახმას იყხოვს ეს იფრო მრჰება მერჰება....ან ჰრეჩიხა ვთქვად თუ ბოლომდე გამოვაშრე ხარშვის დროს და ლამის ჩაკრობამდე მოვოყვანე ქვაბში ომას რომ ცხომაობასხაბ ცოტას და ბჭამ მერჰება და თუ ცოტა მაინც სულ ოდნავ მაონც დავიტივე სისვწლე თინდაც 1ჩაის კოვზი ის მერე მკავიანობას მინატებს.შეგიძლიათ ეს მომენტონახანათ?ზოგადათ ეს მომენტი.არგყხ9ვთ არ. ხემს დიაგნოზს და არც მკირნალობას.

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

თაფლის 5 სარგებელი ჯანმრთელობისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

თაფლის 5 სარგებელი ჯანმრთელობისთვის

ის შედგება ორი მარტივი შაქრისგან, რომელსაც გლუკოზა და ფრუქტოზა ეწოდება, ზოგიერთ მინერალთან ერთად.

თაფლი არსებითად ბუნებრივი თხევადი შაქარია.

ერთი სუფრის კოვზი თაფლი შეიცავს:

  • 61 კალორიას;
  • 17 გრამ ნახშირწყალს;
  • მცირე რაოდენობით შეიცავს ბოჭკოს და ცილას.

თუმცა, ჩვეულებრივი შაქრისგან განსხვავებით, მას აქვს გარკვეული სპეციფიკური და უნიკალური ჯანმრთელობის სარგებელი.

მდიდარია ანტიოქსიდანტებით

თაფლი შეიცავს როგორც ფლავონოიდებს, ასევე პოლიფენოლებს, ნაერთებს, რომლებიც გვხვდება ბუნებრივ, მცენარეულ საკვებში. ამ ნაერთებს აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები და ისინი მოქმედებენ როგორც ძლიერი ანტიოქსიდანტები ორგანიზმში.

აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები

როგორც ფლავონოიდები, ასევე პოლიფენოლები დადასტურებულია, რომ არის ანთების საწინააღმდეგო, რაც ნიშნავს, რომ მათ შეუძლიათ ხელი შეუწყონ ორგანიზმში ანთების შემცირებას.

ამცირებს ხველას და ყელის ტკივილს

თაფლი ამსუბუქებს გაღიზიანებას და ამცირებს ანთებას.

გაითვალისწინეთ, რომ თაფლი არ უნდა იყოს ხველის ან ყელის ტკივილის ერთადერთი სამკურნალო საშუალება და მისი გამოყენება არ არის რეკომენდებული 1 წლამდე ბავშვებში.

ეხმარება ჭრილობების და დამწვრობის მკურნალობას

თაფლის ზოგიერთი სახეობა გამოიყენება ადგილობრივად. ჭრილობებისა სამკურნალოდ.

კვლევებმა აჩვენა, რომ მანუკას თაფლი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, აქვს ანტიბაქტერიული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები.

შეუძლია შეამციროს აკნეს გამონაყარი

თაფლს აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტიბაქტერიული თვისებები.

თაფლში არის ფერმენტი კატალაზა, რომელიც ანთების შემსუბუქებას უწყობს ხელს. აკნეს დროს შესაძლებელია მცირე რაოდენობით მისი ადგილობრივად გამოყენება.

თაფლის სხვა შესაძლო სარგებელი

მიმდინარეობს კვლევა იმის შესახებ, თუ როგორ შეიძლება თაფლი დაეხმაროს.

  • გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობას;
  • გასტროენტერიტის სიმპტომების შემსუბუქებას;
  • მეხსიერების დარღვევების შემცირებას

უსაფრთხოა თუ არა კრისტალიზებული თაფლის ჭამა?

უმჯობესია თაფლი შეინახოთ გრილ, მზისგან დაცულ ადგილას. მაგრამ მაშინაც კი, თუ სწორად არის შენახული, თაფლი ხანდახან შეიძლება დაკრისტალდეს, რაც შეუძლებელს ხდის თაფლის კონტეინერიდან ამოღებას. თაფლი, რომელშიც გლუკოზის მაღალი რაოდენობაა ფრუქტოზასთან შედარებით მეტად ადრე კრისტალიზდება, მაგრამ კრისტალიზებული თაფლი მაინც უსაფრთხოა საჭმელად.