მეცნიერებმა დაასახელეს სანელებლები, რომლებიც ამცირებს სისხლში გლუკოზის დონეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მეცნიერებმა დაასახელეს სანელებლები, რომლებიც ამცირებს სისხლში გლუკოზის დონეს

სისხლში გლუკოზის დონის შემცირებას დიაბეტით დაავადებულ ადამიანებში. ამას მოწმობს ესპანეთის სარაგოსას უნივერსიტეტის მეცნიერთა კვლევა.

  • მეცნიერებმა გააანალიზეს 77 კვლევა და ჩაატარეს კიდევ 45-ის მეტაანალიზი. შედეგად, მათ აღმოაჩინეს, რომ დარიჩინს, რომელსაც უზმოზე მიირთმევენ, შეუძლია ოდნავ შეამციროს სისხლში გლუკოზის დონე.
  • უდიდეს ეფექტს იძლევა კურკუმინი, ხოლო ყველაზე ეფექტური იყო ჯანჯაფილი, შავი კვლიავი და ზაფრანა. ჯანჯაფილი ასევე ამცირებს ინსულინის დონეს ორგანიზმში.

ასეთი სუნელები და სანელებლები ეფექტურია კომბინირებულ მკურნალობაში, რომელიც ასევე მოიცავს ჯანსაღ კვებას და ვარჯიშს, ნათქვამია ჟურნალში Nutrients გამოქვეყნებული კვლევის მიხედვით.

საერთაშორისო კვლევითმა ჯგუფმა, რომელსაც ხელმძღვანელობდნენ ჰონგ კონგის უნივერსიტეტის მეცნიერები, დაადგინა, რომ რეზისტენტული სახამებელი, ნახშირწყლები, რომლებიც გვხვდება პარკოსნებში, მარცვლეულსა და ზოგიერთ ხილში, ხელს უწყობს დიაბეტის და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკის შემცირებას ჭარბწონიან და სიმსუქნის მქონე ადამიანებში.