ანთების საწინააღმდეგო საკვები, რომელიც ტვინის გრძელვადიან გაჯანსაღებას იწვევს
კიბო, გულის დაავადება, ტიპი 2 დიაბეტი, ართრიტი დაკავშირებულია ქრონიკულ ანთებასთან.
ქრონიკული ანთება ასევე აუარესებს კოგნიტურ ფუნქციებს, შესაძლოა გამოიწვიოს დემენცია, ალცჰაიმერის დაავადება. ამიტომ, ტვინის გრძელვადიანი ჯანმრთელობის შენარჩუნებისთვის გადამწყვეტია ანთების შემცირება. აუცილებელია მოწევის შეწყვეტა, ალკოჰოლის მოხმარების შეზღუდვა, საკმარისი ძილი, სტრესის შემცირება და ფიზიკური აქტივობის შენარჩუნება. ასევე მნიშვნელოვანია კვება.
ამერიკის ნევროლოგიის აკადემიის ახალმა კვლევამ აჩვენა, რომ ადამიანებს, რომლებიც მიჰყვებიან ანთების საწინააღმდეგო დიეტას, აქვთ დემენციის განვითარების ნაკლები რისკი მოგვიანებით ცხოვრებაში.
ანთებითი საკვების მიღების შემცირების საუკეთესო და ყველაზე ეფექტური გზაა ზედმეტად დამუშავებული საკვების აღმოფხვრა, როგორიცაა სწრაფი კვება, ნაჯერი ცხიმები და შაქრიანი სასმელები, რადგან ეს არის ყველაზე გავრცელებული საკვები, რომელიც აძლიერებს ანთებას.
5 ანთების საწინააღმდეგო საკვები, რომელიც ტვინის გრძელვადიან გაჯანსაღებას იწვევს:
ხილი
შეეცადეთ დიეტაში შეიტანოთ ხილის მინიმუმ ოთხიდან ხუთ პორცია. თუ გჭირდებათ ანთების საწინააღმდეგო სარგებელი, მარწყვი, მოცვი, ჟოლო კარგი ვარიანტია. კენკრა შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, ანტოციანინებს, რომლებიც არის ნაერთები, რომლებსაც აქვთ ანთების საწინააღმდეგო ძლიერი ეფექტი.
ბოსტნეული
ბროკოლი, ისპანახი, კომბოსტო. ეს საკვები მდიდარია E ვიტამინით. კიდევ ერთი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი, რომელიც დადასტურებულია, რომ ამცირებს ანთებით პროცესებს და ამშვიდებს ზედმეტად აქტიურ იმუნურ სისტემას.
ლობიო
ლობიო და პარკოსნები არა მხოლოდ სავსეა საკვები ნივთიერებებითა და ანტიოქსიდანტებით, არამედ ისინი ასევე მდიდარია ბოჭკოებითა და პროტეინებით, რაც ანთების საწინააღმდეგო დიეტის გადამწყვეტი ელემენტია.
ყავა და ჩაი
ყავა შეიცავს პოლიფენოლებს, რომლებიც ანთების საწინააღმდეგო ნაერთებია. ჩაი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, კატექინებს, რომლებიც ამცირებენ ანთებას.