არა - მაცივრის კარში: შეფ-მზარეულმა განმარტა, სად არის უფრო უსაფრთხო კვერცხის შენახვა
წერს Daily Mail ცნობილი შეფ-მზარეული მერი ბერის მითითებით.
კულინარიის გურუ გვირჩევს კვერცხები შეფუთვაში შევინახოთ მაცივრის თაროზე, რათა თავიდან ავიცილოთ ტემპერატურის ცვლილებები.
„თუ მათ წვერით ქვევით მოათავსებთ, გული ცილის ცენტრში დარჩება“, - განმარტავს ის. გული კვერცხის შიგნით ჰაერს არ შეეხება - სასურველია კვერცხები ასე შეინახოთ.
გარდა ამისა, მერი ვარაუდობს, რომ კვერცხები შორს შეინახოთ მძაფრი სუნიანი საკვებისგან, რადგან მათ შეუძლიათ სუნის შთანთქმა. ექსპერტები იზიარებენ ამ მიდგომას.
„ტემპერატურულმა მერყეობამ შეიძლება გამოიწვიოს კვერცხის ნაჭუჭზე კონდენსაციის წარმოქმნა, რამაც შეიძლება ხელი შეუწყოს ბაქტერიების ზრდას. არ მოათავსოთ კვერცხები მაცივრის უკანა კედლის მახლობლად, სადაც ტემპერატურა შეიძლება დაბალი იყოს“, - განუცხადა გამოცემას სურსათის უვნებლობის ექსპერტმა ჯენა კელიმ.
ასევე დაგაინტერესებთ:
კვერცხი შეიცავს 12 ვიტამინს (C ვიტამინის გამოკლებით):
- A საჭიროა თმის, კბილების, ფრჩხილების სიჯანსაღისთვის, აუცილებელია მხედველობისთვის;
- D კალციუმსა და ფოსფორთან ერთად ამაგრებს კბილებს, ფრჩხილებს, თმას, დადებითად მოქმედებს იმუნიტეტზე;
- E აფერხებს დაბერების პროცესს, მატებს ენერგიას, ამაგრებს სისხლძარღვებს;
- K აუცილებელია სისხლის შედეგების პროცესისთვის;
- B1 - არეგულირებს ზრდისა და განვითარების პროცესების მიმდინარეობას, ხელს უწყობს გულის, ნერვული და საჭმლის მომნელებელი სისტემების მუშაობას;
- B2 - საჭიროა ერითროციტების, ანტისხეულების წარმოქმნისთვის, ზრდისა და რეპროდუქციული ფუნქციების რეგულაციისთვის, კანის, ფრჩხილებისა და თმის სიჯანსაღისთვის;
- B3 - აქვეითებს ქოლესტერინის დონეს, ებრძვის უძილობას, მატებს ძალას, საჭიროა კანის სიჯანსაღისთვის;
- B4 - აუცილებელია ტვინის ფორმირებისთვის, მეხსიერებისთვის, ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარებას;
- B6 - აფერხებს დაბერების პროცესებს, ამაგრებს ნერვებს, ხელს უშლის კანის დაავადებათა განვითარებას;
- B7 - კანის, თმისა და ფრჩხილების სილამაზეზე ზრუნავს;
- B9 - ხელს უშლის ნაყოფის თანდაყოლილი პათოლოგიების განვითარებას;
- B12 - ამაღლებს იმუნიტეტს, საჭიროა სისხლწარმოქმნისთვის. განაგრძეთ კითხვა