როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი

როგორ ამოვიცნოთ გაფუჭებული სურსათი?

ფერით: კვერცხი იმღვრევა, ხორცი იღებს არასასიამოვნო მომწვანო ელფერს, ბოსტნეული იწყებს გამუქებას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ლპობის პროცესი დაიწყო.

სუნით: ყველა პროდუქტი, განსაკუთრებით - ხორცი და კვერცხი, გაფუჭებისას იღებს სპეციფიკურ სუნს.

თუ საკვებმა ფერი და სუნი არ იცვალა, მაგრამ არ მოგეწონათ მისი გემო, ნუ შეჭამთ - ეს იმას ნიშნავს, რომ ორგანიზმმა სიგნალი მოგცათ საფრთხის თაობაზე.

ყურადღება მიაქციეთ პროდუქტის სტრუქტურასა და კონსისტენციას. ნებისმიერი ცვლილება იძლევა ეჭვის საფუძველს. გაფუჭების ნიშანია, როდესაც ხორცი ფაშრდება, კვერცხი ლაყლაყებს, ხოლო ბოსტნეული დარბილებულია.

რჩევები

  • ხორცი დიდხანს რომ არ გაფუჭდეს, ჯობს, საკვებ პერგამენტში გავახვიოთ. ეს ეკოლოგიურად სუფთა მასალაა, რომელიც იცავს გამოშრობისაგან, იწოვს ზედმეტ ცხიმსა და ნესტს.
  • ხორცის დიდი ნაჭრები უფრო მეტხანს ინახება, ვიდრე პატარა.
  • ასევე უფრო მეტხანს ინახება ძვლებგამოცლილი ხორცი, რადგან ძვალი მიკრობებისა და ბაქტერიების გამტარია.
  • არ შეიძლება უმი ხორცის გვერდით თერმულად დამუშავებულის შენახვა - ორივე გაფუჭდება.
  • კვერცხმა მეტხანს რომ გაძლოს, ცალ-ცალკე უნდა გაახვიოთ ძმარმჟავას ხსნარში დასველებულ ნაჭერში.
  • ნაღების კარაქი ადვილად ფუჭდება. დიდხანს შესანახად ის უნდა გავახვიოთ პერგამენტში და ცივ მარილწყალში მოვათავსოთ.
  • მწვანილი შეიძლება შეინახოთ ცივ მარილწყალში. ასევე შეიძლება ყაბაყის შენახვაც.

როგორ შევინახოთ პროდუქტები ზაფხულში