ქრისტესისხლა და ბაყაყურა - ჩასანიშნი რეცეპტები
- ნაყენი ასე მზადდება: 1 ჩაის კოვზ გამომშრალ, დაქუცმაცებულ ქრისტესისხლას დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი, 1 საათით დააყენეთ თავდახურულ ჭურჭელში და მიიღეთ ყოველი ჭამის წინ თითო ყლუპი.
ასევე ძალზე ეფექტურია ბაყაყურას ჩაი. ბაყაყურა ახდენს ღვიძლის ფუნქციის ნირმალიზებას, იცავს მის უჯრედებს, აქვს მსუბუქი ნაღველმდენი ეფექტი.
- მისი ჩაის მომზადება ძალიან ადვილია: 1 ჩაის კოვზ ბაყაყურას დაფქულ თესლს დასხით 1 ჩაის ჭიქა მდუღარე წყალი, 15-20 წუთს გააჩერეთ თავდახურულ ჭურჭელში და გაფილტრეთ. მიიღეთ ცხელ-ცხელი, ნახევარ-ნახევარი ჭიქა უზმოზე, სადილობამდე 30 წუთით ადრე და ძილის წინ 4-6 კვირის განმავლობაში. სვით ყლუპობით.