სელენით COVID-19-ის კვლევაში ჩართული ვირუსოლოგები დაინტერესდნენ
სელენი არის ნიადაგში, წყალში, კვების ცალკეულ პროდუქტებში (ნიგოზი, მზესუმზირა, სოკო, მარცვლეული და რძის პროდუქტები, კვერცხი, ხორცი, თევზი და ზღვის პროდუქტები).
აღნიშნული ელემენტი მნიშვნელოვანია იმუნიტეტის მუშაობისთვის. მის კონცენტრაციაზეა დამოკიდებული ვირუსული ინფექციის რეაქცია. სელენის დეფიციტის ფონზე ინფექცია უფრო ძმიმედ მიმდინარეობს, ზოგჯერ ლეტალური გამოსავალით. კერძოდ, ეს ძალიან აქტუალურია აივ-ინფექციისას.
ახლახანს ჩატარებულმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ჩინეთის სხვადასხვა ნაწილებში ნიადაგის შემადგენლობის თავისებურებიდან გამომდინარე, მოსახლეობას აღენიშნება სელენის დეფიციტი.
აღმოჩნდა, რომ იმ რაიონებში, სადაც სელენის მაღალი დონე აღინიშნებოდა მოსახლეობაში, კორონავირუსული ინფექციის შემდეგ გამოჯანმრთელების დონე 3-ჯერ მაღალი იყო.
ასევე წაიკითეთ:
კარანტინი - შრომის ნაყოფიერების საუკეთესო ტრენინგი
აღმოჩენილია ცილა, რომელიც წინასწარ გვამცნობს, დასჭირდება თუ არა კორონავირუსით დაავადებულ პაციენტს ფილტვების ხელოვნური ვენტილაცია
ვიტამინი D დადებითად მოქმედებს COVID-19-ის მიმდინარეობაზე
რაზეა დამოკიდებული კორნავირუსისგან გამოწვეული დაავადების კლინიკური მიმდინარეობა და გამოჯანმრთელების პერიოდი