რომელი პროდუქტები იწვევს კარიესის განვითარების პროვოცირებას - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტები იწვევს კარიესის განვითარების პროვოცირებას

ასევე ისეთი საკვების მიღება, რომელიც კბილთაშუა სივრცეში რჩება.

შაქარი შლის კბილის მინანქარს. ტკბილი კანფეტები, საწუწნები კარიესის განვითარების პროვოცირებას ახდენს. ამიტომ რეკომენდებულია ბავშვებს შევუზრუდოთ ტკბილეულის მიღება. ნახშირწყლებმა ასევე შეიძლება გამოიწვიოს მინანქრის რღვევა. საკვების ნარჩენები, რომლებიც რჩება კბილებს შორის სივრცეში ასევე იწვევს მინანქრის რღვევას.

პრობლემური კბილების მქონე ადამიანებისთვის ასევე არაა რეკომენდებული ბევრი პროდუქტის მიღება. კერძოდ: შაქარი, მარილი, მომატებული მჟავიანობის მქონე პროდუქტები მოქმედებს მინანქრის ხარისხზე, განსაკუთრებით თუ ის დაზიანებულია. ტკბილეულის, მარილიანის ზედმეტად მიღება, მათთვის არაა რეკომენდებული.