კენკრა კარიესის განვითარების რისკს ამცირებს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კენკრა კარიესის განვითარების რისკს ამცირებს

მაქსიმალურად ჩართონ შტოში და ლურჯი მოცვი. კვლევებით დადასტურებულია, რომ კენკრა ამცირებს კარიესის განვითარების რისკს ბაქტერიათა აქტივობის დათრგუნვის წყალობით.

საქმე ის არის, რომ კენკრა მდიდარია პოლიფენოლებით, რომლებიც ანტიოქსიდანტებია. მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ კენკრაში შემავალი პოლიფენოლები ნაყოფის გადაყლაპვის შემდეგაც კი ნერწყვში რჩება. ბუნებრივი კომპონენტები (გამონაწვლილები) იდეალურ დანამატებად გვევლინება სტომატოლოგიური პროდუქციისთვის.

კვინსლენდის უნივერსიტეტის თანამშრომლებმა ჩაატარეს შტოშის, ლურჯი მოცვისა და მარწყვის ექსტრაქტების ტესტირება. ისინი გამონაწვლილით ამუშავებდნენ პირის ღრუს ბაქტერიებს. მიკრობების რიცხვი საგრძნობლად მცირდებოდა შტოშისა და ლურჯი მოცვის ექსტრაქტების ზემოქმედებით.

თინათინ გოცაძე